Concertul Boban Markovic Orchestra - aşteptare, probleme tehnice şi fanfară sârbească

Concertul susţinut de ansamblul condus de Boban Markovic, care a avut loc la Sala Palatului, miercuri seară, a fost marcat de întârzierea prelungită a muzicienilor, dar şi de probleme de sunet, o parte dintre spectatori părăsind sala înainte de încheierea spectacolului.

54 afișări
Imaginea articolului Concertul Boban Markovic Orchestra - aşteptare, probleme tehnice şi fanfară sârbească

Concertul Boban Markovic Orchestra - aşteptare, probleme tehnice şi fanfară sârbească

Una dintre primele surprize a fost concertul de deschidere, susţinut de ansamblul Relu Balkan, care a durat aproape o oră. Deşi prezenţa trupei a fost anunţată de organizatori, probabil mesajul nu a fost destul de clar, căci mulţi dintre spectatori se foiau pe scaune, întrebându-se dacă Boban şi Marko Markovic vor apărea sau dacă pur şi simplu li s-a jucat o festă.

Au existat cazuri şi mai rele, în care alţii au crezut că trupa din deschidere este chiar ansamblul sârbesc, întrebându-se de ce ilustrul Boban Markovic, care conduce un taraf de suflători, a ales să fie acompaniat şi de două fete cu viori care, la a doua melodie din playlist, au abandonat fustele ţigăneşti şi au rămas în fuste mini.

Ansamblul Relu Balkan s-a descurcat, totuşi, onorabil, având în vedere faptul că a trebuit să lupte nu doar cu plictiseala spectatorilor, ci şi cu microfoane şi boxe care nu funcţionau la parametri normali.

Muzicienii au încercat să introducă spectatorii în atmosferă mai cu cântece lăutăreşti, mai cu piese jazz, care includeau şi o partitură pentru acordeon, toate acestea acompaniate de jocuri de lumini galben-verde-mov, care aminteau de o discotecă de la ţară.

Când, în sfârşit, ansamblul condus de Boban Markovic s-a prezentat pe scenă, o parte dintre spectatori s-au uitat uimiţi pe bilete, unii să vadă dacă au venit la concertul potrivit, alţii pentru a verifica dacă trupa din deschidere era menţionată pe bilet.

Momentul în care, pe scenă, s-au schimbat instrumentele, în întuneric, de faţă cu spectatorii, a părut scos dintr-un film de Corneliu Porumboiu, cu oameni în mişcare browniană, instrumente care nu funcţionau, pentru ca mai apoi să apară un şir de muzicieni cu imense instrumente de suflat în braţe, aliniaţi ca la o serbare şcolară, în timp ce publicul se împuţina.

În timpul melodiilor "de încălzire", Boban Markovic s-a dus la masa de sunet de pe scenă, pentru a da câteva indicaţii, acesta remarcând problemele tehnice.

Totuşi, cei rămaşi s-au bucurat de muzica lui Boban şi Marko Markovic, dansând printre rândurile de scaune, la melodii precum "Hava Naghila" sau celebra "Bubamara".

Orchestra urmează să cânte la Timişoara, vineri.

Material realizat de Oana Ghiţă, oana.ghita@mediafax.ro.

Citeşte şi:

Concertele lunii martie, la Bucureşti

Soulfly revine în România

79 de lei, preţul unui bilet la concertul In Flames

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici