Condiţii bune de schi pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga - VIDEO

Turiştii pot schia în condiţii bune în acest sfârşit de săptămână pe pârtiile de schi din Sinaia, Buşteni şi Azuga, acesta fiind primul week-end din actualul sezon în care se schiază în condiţii bune în toate cele trei staţiuni prahovene.

624 afișări
Imaginea articolului Condiţii bune de schi pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga - VIDEO

Condiţii bune de schi pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Temperaturile scăzute din ultimele zile au permis administratorilor pârtiilor să pună în funcţiune tunurile pentru zăpadă artificială, astfel încât acesta este primul week-end din actualul sezon de iarnă în care se schiază în condiţii bune în toate cele trei staţiuni montane prahovene.

La Sinaia este deschisă turiştilor pârtia de mare altitudine "Valea Dorului", situată la 2 000 de metri. Pe această pârtie stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează în condiţii normale, au declarat reprezentanţii serviciului local Salvamont.

La Buşteni, pârtia "Kalinderu" oferă condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. De altfel, pârtia din staţiunea Buşteni a fost deschisă tot timpul începând cu 21 decembrie, potrivit administratorului pârtiei Ion Vasilescu peste 20 000 de turişti intrând pe pârtie de la deschiderea sezonului şi până în prezent.

În staţiunea Azuga, se schiază de asemenea în condiţii bune pe pârtiile "Sorica" şi "Cazacu". Acesta este primul week-end din acest sezon în care pârtia Sorica din Azuga este practicabilă, până acum turiştii având acces doar pe pârtia "Cazacu", care are o lungime de 400 de metri şi este destinată începătorilor.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici