Confruntare publică între reprezentantul Armeniei la Eurovision şi Preşedintele armen Serj Sargsian: “Nu văd niciun motiv să nu-mi reprezint ţara în concurs!”

Pregătirile pentru concursul Eurovision au ajuns pe ultima sută de metri. Motto-ul ales de Azerbaidjan pentru ediţia din acest an este “Light you fire” (“aprinde focul din tine”), ştiut fiind faptul că Azerbaidjan a fost cunoscut timp de secole ca “Ţinutul Focului”, informează un comunicat.

292 afișări
Imaginea articolului Confruntare publică între reprezentantul Armeniei la Eurovision şi Preşedintele armen Serj Sargsian: “Nu văd niciun motiv să nu-mi reprezint ţara în concurs!”

Confruntare publică între reprezentantul Armeniei la Eurovision şi Preşedintele armen Serj Sargsian: “Nu văd niciun motiv să nu-mi reprezint ţara în concurs!”

“Investiţiile statului Azerbaidjan în acestă competiţie promit  un spectacol de zile mari  la care au fost invitate să participe toate ţările cu tradiţia acestui concurs. Azerbaidjanul organizează acest spectacol cu gândul de a-l transforma în cea mai mare şi impresionantă sărbătoare culturală europeană” declară Horia Gârbea, Preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, autor al cărţii “Azerbaidjan The Living Flame”.

Conform datelor oficiale, publicate pe site-ul dedicat evenimentului, concursul va reuni  43 de ţări care au confimat oficial participarea în luna Mai la Eurovision. Armenia este în acest moment singura ţară care şi-a anunţat public intenţia de a nu participa în acest concurs, cu toate că,  la nivel naţional au desfăşurat selecţia pentru desemnarea unui reprezentant.

“Tactica Armeniei este una pur politică  şi încearcă să camufleze un secol de atrocităţi comise împotriva civililor azeri. Acuzele  Armeniei  legate de manifestarea de către Azerbaidjan a unui comportament ostil nu au nicio legătură cu spiritul şi intenţiile ce definesc acest eveniment. Până acum, s-a putut lesne observa faptul că Azerbaidjan a fost împotriva oricăror încercări de a amesteca politicul în cadrul concursului Eurovision. Totodată, nimeni nu poate nega faptul că atât pentru Azerbaidjan cât şi pentru toţi oamenii politici  influenţa culturală a acestui eveniment ar fi putut fi folosit drept un prilej de a promova înţelegerea în cazul regiunii Caucazului de Sud” precizează domnul Anar Shukurov, diplomat în cadrul Ambasadei Republicii Azerbaijan.

Urmare a deciziei Armeniei de a nu participa la Eurovision, European Broadcasting Union a afirmat că aceste hotărâri  “depăşesc atribuţiile sale şi că statul Azerbaidjan promite  un eveniment fără incidente”.

Zilele trecute, Preşedintele Armeniei a interzis trupei câştigătoare a selecţiei naţionale să participe la ediţia din acest an a  Eurovision. Într-o intervenţie la televiziunea publică armenă, producătorul trupei a declarat că nu împărtăşeşte opinia Preşedintelui Serj Sargsian.

“E interesantă imixtiunea unui Preşedinte de ţară  într-un astfel de concurs: Preşedintele Armean i-a interzis public trupei să îşi reprezinte ţara la Eurovision. În replică, reprezentantul armean l-a înfruntat pe Preşedinte declarând că nu vede un motiv real pentru care Armenia să nu participe la acest eveniment.  Consider că reacţia artistului a fost una corectă. Atât din înfruntare cât şi din declaraţii transpare înţelegerea exactă a mizei acestei competiţii : cea culturală. Preşedintele Armean pare să nu fi înţeles aceste nuanţe. Acuzaţiile sunt halucinante  şi arată clar natura unei ţări care “atacă deşi este în culpă” subliniază  Ion Marin, professor in geopolitică..

Cât priveşte retragerea Armeniei din concursul “Eurovision 2012” : “Azerbaijan crede cu tărie că, aceste retrageri unilaterale, cu scopul de a transmite semnale greşite, nu pot umbri capacitatea ţării gazdă de a garanta tuturor vizitatorilor o şedere plăcută în Baku, părăsind Azerbaijanul plini de admiraţie, voie bună şi amintiri de neuitat pe care le vor preţui mereu” conchide Anar Shukurov, diplomat in cadrul Ambasadei Republicii Azerbaijan .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici