Controversă în jurul unei lucrări de artă: Ar conţine cenuşa unor victime ale Holocaustului

O lucrare de artă din centrul Berlinului care ar conţine cenuşa unor oameni ucişi de nazişti a fost întâmpinată cu dispreţ de Comisia Guvernului German pentru Investigarea Actelor de Antisemitism, care i-a solicitat unui reprezentant al cultului mozaic să supravegheze demontarea acesteia.

559 afișări
Imaginea articolului Controversă în jurul unei lucrări de artă: Ar conţine cenuşa unor victime ale Holocaustului

Controversă în jurul unei lucrări de artă: Ar conţine cenuşa unor victime ale Holocaustului

„Am propus ca un rabin să fie consultat înainte şi în timp ce opera de artă va fi demontată, pentru a ne asigura că legile religiei evreieşti vor fi respectate", a declarat, miercuri, Felix Klein, reprezentantul comisiei.

Klein a adăugat: „Este deranjant faptul că artiştii din zilele noastre cred că trebuie să recurgă la astfel de măsuri drastice pentru a atrage atenţia asupra unor boli sociale", precum nazismul.

Luni, grupul artistic Centrul pentru frumuseţe politică (ZPS) a instalat lângă Parlamentul german ceea ce s-a vrut a fi o lucrare „memorială", realizată dintr-o coloană din oţel care ar conţine cenuşa unor victime ale Holocaustului.

Artiştii au ales să amplaseze opera în locul în care parlamentul din acea vreme a votat, în 1933, pentru a-i acorda lui Adolf Hitler puterea supremă, contribuind decisiv la instaurarea dictaturii sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici