Copii ale romanelor erotice "Fifty Shades of Grey", testate pozitiv cu herpes şi cocaină, la Anvers

Copiile romanelor erotice din trilogia "Fifty Shades of Grey" împrumutate de un profesor belgian dintr-o bibliotecă din oraşul Anvers au fost testate pozitiv cu herpes şi cocaină.

1040 afișări
Imaginea articolului Copii ale romanelor erotice "Fifty Shades of Grey", testate pozitiv cu herpes şi cocaină, la Anvers

Copii ale romanelor erotice "Fifty Shades of Grey", testate pozitiv cu herpes şi cocaină, la Anvers

Un profesor belgian a împrumutat mai multe cărţi dintr-o bibliotecă din Anvers şi a efectuat asupra lor o serie de teste de depistare a bacteriilor, a microbilor şi a altor substanţe, informează dailymail.co.uk.

El a descoperit urme de cocaină pe aproape toate cărţile împrumutate, iar copiile celor trei romane din trilogia "Fifty Shades of Grey" au prezentat rezultate pozitive şi la testul de depistare a herpesului.

Testele au fost realizate de profesorul de toxicologie Jan Tygat de la Universitatea Catolică din Leuven.

El a avut ideea de a analiza cele mai împrumutate cărţi dintr-o bibliotecă din Anvers cu ajutorul unor teste bacteriologice şi toxicologice.

Potrivit profesorului Jan Tygat, citat de Flanders News, concentraţia de cocaină descoperită pe fiecare carte nu era suficient de mare pentru ca persoanele care au împrumutat aceste cărţi să acuze efectele drogului, dar aceasta era totuşi suficientă pentru ca acele persoane să fie depistate pozitiv la testul anticocaină.

Tipul de herpes descoperit pe romanele din trilogia "Fifty Shades of Grey" este virusul herpes simplex de tipul 1 - o tulpină de herpes care produce infecţii orofaciale.

Concentraţiile de herpes descoperite pe copiile cărţilor scrise de romanciera britanică E.L. James erau suficient de reduse pentru a nu provoca îmbolnăvirea cititorilor.

"Concentraţiile descoperite nu au un efect farmacologic", a explicat profesorul Jan Tygat.

Profesorul belgian afirmă că urmele descoperite au fost minimale şi nu prezentau un risc pentru sănătatea publică. "Este imposibil ca oamenii să contracteze virusul prin atingerea acelor cărţi", a spus el.

Descoperirea profesorului Jan Tygat este similară cu aceea făcută la Brigham Young University în 2011.

Studenţii britanici au descoperit că cele mai populare cărţi din biblioteca universităţii citate conţineau cu 25% - 40 % mai mulţi microbi şi bacterii în comparaţie cu volumele mai puţin populare.

În romanele din seria "Fifty Shades of Grey", un bestseller erotic, personajul principal Christian Grey mânuieşte la perfecţie biciul, cravaşa şi cătuşele şi o iniţiază pe tânăra studentă Anastacia Steele în sadomasochism.

Recent, "Fifty Shades of Grey" a devenit volumul pentru adulţi care a ajuns cel mai repede la pragul de 1 milion de copii vândute în format paperback.

Potrivit editurii Trei, care a tradus romanele în limba română - cu titlurile "Cincizeci de umbre ale lui Grey", "Cincizeci de umbre întunecate" şi "Cincizeci de umbre descătuşate" -, trilogia "Fifty Shades" este un bestseller mondial absolut, fiind lider pe site-urile Amazon.com, New York Times Bestseller, Amazon.co.uk şi Bookseller. Potrivit aceleiaşi edituri, trilogia scrisă de romanciera britanică E.L. James a marcat o nouă eră în industria cărţii: după ce a devenit un hit mondial ca eBook, trilogia a fost publicată în format de carte tipărită, înregistrând vânzări de peste 60 de milioane de exemplare pe plan mondial în primele şase luni de la apariţie. Cele trei romane au fost traduse în 50 de limbi, iar apariţia lor a fost salutată de celebrele publicaţii New York Times şi Wall Street Journal.

Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost achiziţionate de studiourile Universal Pictures. Filmul "Fifty Shades of Grey" este programat pentru lansare în februarie 2015 şi va fi regizat de Sam Taylor-Johnson.

Rolurile principale vor fi interpretate de Dakota Johnson şi Jamie Dornan.

E. L. James, o fostă producătoare de televiziune al cărei nume real este Erika Leonard, autoarea romanelor din trilogia erotică "50 Shades of Grey", ocupă primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiţi scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obţinute în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici