Cornel Ilie, despre ridicarea excepţiei de la plata CAS pentru drepturi de autor: Va fi şi mai rău

Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, a declarat pentru MEDIAFAX, privind discuţiile din Guvern pe tema ridicării excepţiei de la plata CAS pentru drepturi de autor şi convenţii sociale, că situaţia este nepotrivită, mai ales în contexul economic şi politic actual.

132 afișări
Imaginea articolului Cornel Ilie, despre ridicarea excepţiei de la plata CAS pentru drepturi de autor: Va fi şi mai rău

Cornel Ilie, despre ridicarea excepţiei de la plata CAS pentru drepturi de autor: Va fi şi mai rău (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

"Parcă au mai încercat o dată să umble venituri. Ţin minte că şi atunci a fost o discuţie aberantă", a declarat el. "E trist, pentru că iau de acolo de unde merge mai rău - acolo unde vin foarte puţini bani. În prezent, în România, legea drepturilor de autor nu este aplicată cum trebuie", a fost el de părere.

"Oricum nu sunt mulţi bani... e trist când la un popor se iau bani de la educaţie cultură, sport... Pentru ce? După ce că nu suntem un popor educat cum trebuie, o să fie şi mai rău", a concluzionat muzicianul.

Guvernul discută ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare şi revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici