Costa Rica, ţara cu cei mai fericiţi locuitori din lume

Costa Rica este ţara cu cei mai fericiţi locuitori din lume, în care aceştia se simt "în armonie" cu mediul înconjurător, a raportat presa locală, sâmbătă, citând rezultatele unui sondaj realizat de o asociaţie ecologistă britanică.

371 afișări
Imaginea articolului Costa Rica, ţara cu cei mai fericiţi locuitori din lume

Festivalul Luminii - San Jose, Costa Rica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 85% dintre locuitori s-au declarat "fericiţi să trăiască" în această ţară latino-americană, potrivit acestui sondaj realizat de asociaţia nonguvernamentală The New Economics Foundation.

Criteriile avute în vedere au ţinut cont de gradul de satisfacţie a locuitorilor, dar şi speranţa de viaţă şi politicile guvernelor locale pentru protejarea mediului înconjurător, în fiecare ţară.

"În Costa Rica, speranţa de viaţă este de 78,5 ani, iar 85% dintre locuitori se declară fericiţi şi satisfăcuţi de viaţa lor, această ţară aflându-se foarte aproape de a găsi un echilibru între consum şi resursele ei naturale", a declarat Nic Mars, unul dintre autorii acestui sondaj.

Pe a doua poziţie a acestui clasament, ce conţine 143 de state, s-a situat Republica Dominicană, un alt paradis turistic din Caraibe. Locul al treilea a revenit Australiei.

America Latină este regiunea cel mai bine reprezentată în acest sondaj, deoarece ea a "monopolizat" nouă din primele zece locuri.

Statele Unite ocupă doar locul al 114-lea, iar ultima poziţie este ocupată de Zimbabwe. România s-a clasat pe locul al 70-lea.

În ediţia anterioară a acestui sondaj, realizată în 2006, primul loc a fost ocupat de arhipelagul Vanuatu din Oceanul Pacific.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici