Covasna: 18 echipe s-au înscris la Festivalul Internaţional de Pomana Porcului

Un număr de 18 echipe din Ungaria, Slovacia şi România s-au încris la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Pomana Porcului care are loc, la sfârşitul acestei săptămâni, în staţiunea Balvanyos, judeţul Covasna.

38 afișări
Imaginea articolului Covasna: 18 echipe s-au înscris la Festivalul Internaţional de Pomana Porcului

Covasna: 18 echipe s-au înscris la Festivalul Internaţional de Pomana Porcului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primarul comunei Turia, Daragus Attila, care este şi preşedintele ANTREC, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că în total 18 echipe din ţară şi din străinătate, respectiv din Ungaria şi Slovacia, participă, în acest an, la concurs, cel mai mare de acest gen din România.

Echipele şi susţinătorii lor au sosit vineri seară, iar organizatorii i-au invitat la o cină tradiţională secuiască.

În ziua concursului, sâmbătă, concurenţii au fost treziţi cu sunetul trompetei, au fost serviţi cu un pahar de palincă, după care a avut loc defilarea echipelor.

Concurenţii vor trebui să îşi etaleze abilităţile de tăiere şi preparare a porcilor, fiecare prezentând propriile tehnici şi tradiţii.

Organizatorii festivalului susţin că la baza acestuia a stat ideea că în secuime sacrificarea porcului în această perioadă a anului este o tradiţie, dar sunt foarte multe persoane care nu au participat la un astfel de eveniment.

În urmă cu patru ani, Daragus Attila a înregistrat la OSIM mascota festivalului, un porc îmbrăcat în şorţuleţ alb, care stă pe un butoi de vin şi ţine în mână un cârnat. Pe şapca lui scrie Balvanyos, locul desfăşurării festivalului.

Judeţul Covasna este cunoscut pentru festivalurile, recordurile şi performanţele gastronomice, covăsnenii reuşind, în 2008, să prepare cel mai lung bulz din lume, o ruladă de îngheţată lungă de o sută de metri, dar şi un colac secuiesc cu o lungime de cinci metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici