Covor cât un teren de fotbal, realizat în Iran

Cel mai mare covor artizanal realizat vreodată în lume este iranian şi va acoperi podeaua unei moschei din Emiratele Arabe Unite, un privilegiu de circa şase milioane de dolari, au anunţat realizatorii covorului.

2 afișări
Imaginea articolului Covor cât un teren de fotbal, realizat în Iran

Covor cât un teren de fotbal, realizat în Iran

Pentru realizarea covorului au fost necesare 18 luni, la el lucrând 1.200 de ţesători din trei sate din nord-estul Iranului. Aceştia au confecţionat covorul de 5.625 de metri pătraţi din 38 de tone de lână şi bumbac, a explicat Jalaleddin Bassam, directorul manufacturii naţionale.

Covorul, care are dimensiunile unui teren de fotbal american, valorează 5,8 milioane de dolari americani şi va acoperi solul unei moschei impozante din Abu Dhabi, care poartă numele Şeic Zayed ben Sultan Al-Nahyan, după numele fondatorului Emiratelor Arabe Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici