Creatorul personajului Omul Păianjen, dat în judecată

Stan Lee, creatorul Omului Păianjen, a fost dat în judecată de o companie pe care fondat-o în anii 1990, aceasta cerându-i să-i plătească 750 de milioane de dolari cu titlul de drepturi de autor din profiturile de pe urma filmului şi benzilor animate care îl au ca protagonist pe celebrul personaj.

78 afișări
Imaginea articolului Creatorul personajului Omul Păianjen, dat în judecată

Creatorul personajului Omul Păianjen, dat în judecată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit BBC, compania care l-a dat în judecată pe Lee a fost înfiinţată de acesta în anii '90, a dat faliment în 2001 şi s-a reînfiinţat ca entitate juridică în 2006.

Pe lângă Stan Lee, firma a mai acţionat în justiţie şi Marvel, compania care a produs "Incredibilul Hulk/ The Incredible Hulk" şi seria "The X-Men", acuzând-o de încălcarea drepturilor de autor asupra personajului Omul Păianjen, despre care reclamantul susţine că i-au fost transferate în 1998.

Reprezentanţii Marvel au declarat că acţiunea în justiţie, depusă la un tribunal din New York, abundă în "acuzaţii ridicole".

Stan Lee, actualmente în vârstă de 86 de ani, s-a judecat în 2005 cu Marvel în legătură cu profiturile obţinute de pe urma creaţiilor sale.

Compania ai cărei acţionari l-au dat în judecată pe creatorul Omului Păianjen este Stan Lee Media Inc, pe care Lee a înfiinţat-o în anii '90 şi care s-a reînfiinţat ca entitate juridică în 2006. Societatea l-a dat în judecată pe Lee un an mai târziu, pentru încălcarea drepturilor de autor şi achiziţionarea de domenii online cu numele personajelor create de el.

Cauza litigiului dintre Marvel şi Stan Lee Media Inc. o constituie veniturile rezultate din drepturile de autor asupra unei serii de eroi de benzi desenate la care Lee a renunţat.

Martin Garbus, avocatul Stan Lee Media Inc., îl suspectează pe Lee de încheierea unui acord în urma căruia compania Stan Lee Media este împiedicată să obţină profituri de pe urma filmelor şi materialelor de merchandising. "Aceşti bani ar trebui să revină companiei Stan Lee Media", a spus el.

"Ne aşteptăm la un rezultat pozitiv pentru Lee şi familia sa în urma acestei acţiuni", a spus Mark Williams, avocatul creatorului Omului Păianjen.

Cele trei producţii de cinema care îl au ca protagonist pe Omul Păianjen, interpretat de Tobey Maguire, au adus venituri de un miliard de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici