Criza economică, subiect de documentar pentru Michael Moore

Cineastul american Michael Moore a anunţat, joi, că urmează să se concentreze asupra baronilor de pe Wall Street, acuzaţi că au declanşat criza economică mondială, în următorul său documentar, ce va fi lansat în acest an.

38 afișări
Imaginea articolului Criza economică, subiect de documentar pentru Michael Moore

Criza economică, subiect de documentar pentru Michael Moore

Michael Moore, care i-a avut deja în vizor în filmele sale precedente pe fostul preşedinte american George W. Bush, sistemul naţional american de sănătate sau puternicul lobby al armelor, a precizat că viitorul său film, al cărui titlu urmează să fie ales în viitorul apropiat, va fi lansat pe marile ecrane pe 2 octombrie.

"Bogaţii, la un moment dat, au hotărât că nu sunt destul de bogaţi. Ei voiau mai mult - mult mai mult - şi au început să stoarcă bani de la poporul american, bani câştigaţi muncind din greu", a declarat Michael Moore. "De ce au făcut aşa ceva? Este exact ceea ce încerc să descopăr în acest film", a spus cineastul american.

Reprezentanţii distribuitorilor de film Overture Films şi Paramount Vantage au declarat că acest proiect va oferi "o privire comică" asupra situaţiei actuale, ce a condus la conceperea unui plan de salvare în valoare de mai multe miliarde de dolari.

Considerat un cineast cu simpatii de stânga şi laureat cu premiul Oscar în 2003 pentru filmul său manifest împotriva armelor, "Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine", Michael Moore este un cineast prolific şi controversat, autor al documentarului "Sicko" (2007) - despre sistemul naţional american de sănătate - şi al tiradei împotriva lui George W. Bush - "Fahrenheit 9/11" (2004) -, un film laureat cu Palme d'Or la Cannes.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici