Culturile multicolore ar putea deveni alternativa naturală la pesticide. „Primele semne sunt pozitive”

Oamenii de ştiinţă speră că peticele de culturi multicolore vor ajuta la ascunderea lor de dăunători, ca o alternativă naturală la pesticide.

2259 afișări
Imaginea articolului Culturile multicolore ar putea deveni alternativa naturală la pesticide. „Primele semne sunt pozitive”

Sursa foto: Twitter

La fermă, câmpurile de sfeclă de zahăr au fost vopsite în diferite culori cu ajutorul unui colorant alimentar. Oamenii de ştiinţă speră să afle dacă culturile de camuflaj împiedică afidele să se aşeze pe sfecla de zahăr şi, în caz afirmativ, ce culori se dovedesc a fi cele mai eficiente.
 
Utilizând coloranţi, aşa-numitul test "camuflaj" a fost iniţiat de British Beet Research Organisation (BBRO), cu sediul la Norwich. Acesta a fost introdus la Morley Farms, lângă Wymondham, Norfolk, în încercarea de a proteja sfecla de zahăr de afide, potrivit BBC.
 
Fermierul David Jones a declarat că dăunătorii pot "reduce producţia cu 50% într-un an prost". „Întotdeauna căutăm noi modalităţi de a controla problemele pe care le avem, iar dacă este fără pesticide [atunci] acest lucru poate fi benefic pentru ceea ce facem", a spus el.
 
Dr. Alistair Wright, de la BBRO, a declarat că a folosit "culoarea ca un colorant pentru a reduce contrastul dintre sfecla imatură şi sol".
 
„Încercăm orice abordare pentru a descuraja afidele din cultură şi ştim că acestea folosesc tot felul de simţuri atunci când migrează primăvara. Unul dintre acestea este culoarea şi contrastul dintre plantă şi sol, aşa că, folosind colorantul, sperăm să ascundem în mod eficient culturile în văzul afidelor”.
 
Dr. Wright a spus că există "primele semne pozitive", dar a adăugat că rezultatele nu vor fi cunoscute pe deplin până la recoltare.
 
El a precizat că organizaţia a încercat şi alte metode, cum ar fi creşterea numărului de gărgăriţe şi plantarea unor ierburi din Noua Zeelandă care eliberează substanţe chimice care ucid afidele.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici