Cum a reuşit un băiat de 15 ani să ajute armata ucraineană să distrugă o coloană de vehicule militare ruseşti

  • Mic, dar curajos. Un copil a colaborat cu militarii ucraineni pentru a distruge un convoi rusesc.
  • „Copilul a trimis coordonatele GPS şi ruşii, după asta, au fost morţi”, spune Taras Troiak, un fost vânzător de drone din Ucraina, care spune că folosirea dronelor în război schimbă „jocul”.
6034 afișări
Imaginea articolului Cum a reuşit un băiat de 15 ani să ajute armata ucraineană să distrugă o coloană de vehicule militare ruseşti

FOTO globalnews.ca

Armata ucraineană a apelat la ajutorul unui băiat de 15 ani pentru a distruge o coloană de vehicule militare ruseşti pe drumul lor spre Kiev, la finele lunii februarie. 
 
Adolescentul  Andrii Pokrasa, ce locuieşte lângă Kiev, a spus „da” provocării şi a folosit o dronă pentru a urmări traseul ruşilor. A anunţat apoi armata ucraineană, care a distrus întregul convoi.
 
„Este singurul care are experienţă cu dronele. Este un adevărat erou, un erou al Ucrainei”, a declarat comandantul din regiune, Yurii Kasjanov, într-un interviu pentru Global News
 
Cum a fost experienţa pentru băiat? Nu uşoară, ci dimpotrivă, spune Pokrasa, care, deş foarte speriat, nu a dorit să-i lase pe ruşi să intre în oraş. 
 
Forţele de apărare aveau nevoie de coordonatele GPS ale convoiului rusesc, aşa că a trimis o dronă, fiind singura soluţie la îndemână. Băiatul a trimis apoi datele şi fotografiile online, către armată. 
 
„Era una dintre cele mai mari coloane pe drumul  Jîtomîr (Zhytomyr) şi am reuşit să o găsesc pentru că unul dintre vehicule a aprins farurile”, mai spune Pokrasa. Îşi doreşte ca oamenii să rămână liberi, iar ţara să nu fie ocupată de ruşi. Totuşi, îi pare rău de soldaţii ruşi. „M-am bucurat că a fost nimerit convoiul, dar erau şi ei oameni. Deşi invadatori, tot erau şi ei oameni”.
 
Băiatul, care are frică de înălţimi, s-a îndrăgostit de drone şi vara trecută a reuşit să cumpere prima dronă, cu bani făcuţi din vânzare de monede cripto. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici