Cum a reuşit un bărbat să creeze un trafic de coşmar pe Google Maps. Reacţia companiei după ce a fost păcălită - VIDEO

Un artist din Berlin a reuşit să creeze un trafic de coşmar pe un pod care trece peste râul Spree, cu ajutorul a doar 99 de telefoane mobile second-hand şi un cărucior. Cel mai neobişnuit detaliu despre ambuteiajul creat a fost că a existat doar în spaţiu virtual, pe platforma Google Maps, scrie The Guardian.

4301 afișări
Imaginea articolului Cum a reuşit un bărbat să creeze un trafic de coşmar pe Google Maps. Reacţia companiei după ce a fost păcălită - VIDEO

Sursa FOTO: Captură Youtube

Simon Weckert a creat ambuteiajul prin faptul că a tras după el căruciorul cu cele 99 de telefoane la mâna a doua, în timp ce s-a plimbat încet pe străzile Berlinului. Telefoanele din cărucior, toate transmiţând locaţia lor către serverele Google, au dat impresia companiei că făceau parte dintr-un ambuteiaj îngrozitor, acesta fiind înregistrat imediat pe Google Maps. 

„Prin intermediul acestei activităţi, e posibil să transformăm o strată verde într-una roşie, fapt care are impact puternic în lumea fizică prin dirijarea autoturismelor pe alte rute”, a scris Weckert.

Totodată, Weckert a mai spus că serviciul de hărţi al Google a „schimbat complet sensul hărţile, modul în care oamenii intereacţionează cu ele, limitările tehnologice, precum şi felul în care acestea arată”. 

Unul dintre ambuteiajele virtuale create de artist a trecut chiar prin faţa sediului Google din Berlin, în timp ce artistul arăta că nu erau mai deloc autoturisme pe stradă, chiar dacă treceau mulţi oameni pe biciclete sau scutere electrice, potrivit The Guardian.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că „fie prin intermediul unei maşini, a unui cărucior sau a unei cămile, ne place să vedem moduri creative de folosire a Google Maps pentru că ne ajută să îmbunătăţim funcţiile serviciului”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici