Cum arată viaţa regilor africani cu zeci de neveste şi sute de copii - GALERIE FOTO

Abumi II este al 11-lea rege al Bafut, Camerun şi are aproape 100 de neveste. Nu toate au fost ale lui de la început. Conform tradiţiei, atunci când un rege moare, succesorul său moşteneşte toate nevestele acestuia, apoi se căsătoreşte cu reginele sale, scrie CNN.

9552 afișări
Imaginea articolului Cum arată viaţa regilor africani cu zeci de neveste şi sute de copii - GALERIE FOTO

Cum arată viaţa regilor africani cu zeci de neveste şi sute de copii - GALERIE FOTO

"Reginele joacă un rol important în această societate deoarece contribuie la modelarea viitorului rege", a spus Prinţul Nickson. "În spatele fiecărui om de succes trebuie să se afle o femeie foarte fermă", spune şi a treia nevastă a lui Abumbi, Regina Constance.

"Potrivit tradiţiei noastre, atunci când un prinţ devine rege, nevestele mai în vârstă rămân pe lângă rege pentru a-l învăţa tradiţiile deorece acesta nu le ştie", mai spune ea.

Deşi este legală poligamia, căsătoriile poligame sunt din ce în ce mai puţine pe continentul african. Asta datorită schimbărilor valorilor oameni, răspândirii creştinismului, dar şi datorită costurilor de viaţă tot mai mari, notează Business Magazin.

"Rolul meu este să îmbin valorile moderne şi pe cele tradiţionale şi să am grijă de cultura noastră, să nu fie distrusă. Fără cultură nu eşti o fiinţă umană, ci un animal. Aşadar, această instituţie a regalităţii face parte din cultura noastră", spune Fon Abumbi II, care a condus Bafut timp de 47 de ani.

Prin urmare, modul de viaţă al regilor este provocat pe de o parte de tradiţie, pe de altă parte de modernitate. Regele Zofoa III spune că deşi a moştenit 72 de neveste şi peste 500 de copii după moartea tatălui său, se consideră un rege foarte modern.

"Ca să conduci un regat în prezent trebuie să fii educat, deorece lucrurile se mişcă foarte repede. Cum se spune, educaţia este lumina, ignoranţa este întunericul".

Sursa: http://bit.ly/2eGhXzK

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici