Cum se construia un pod în 1936: IMAGINI spectaculoase cu cel mai mare pod de la acea vreme, expuse în premieră

A fost nevoie de trei ani pentru construirea sa, a costat peste 77 de milioane de dolari şi 28 de oameni şi-au pierdut viaţa pentru ridicarea acestuia, însă, la momentul finalizării, în 1936, podul Oakland Bay a devenit cel mai mare pod din lume.

5527 afișări
Imaginea articolului Cum se construia un pod în 1936: IMAGINI spectaculoase cu cel mai mare pod de la acea vreme, expuse în premieră

Cum se construia un pod în 1936: IMAGINI spectaculoase cu cel mai mare pod de la acea vreme, expuse în premieră (Imagine: Daily Mail)

Imagini spectaculoase surprinse de un fotograf în timpul construirii acestei bijuterii arhitecturale vor fi expuse pentru prima dată, sâmbătă, la Muzeul Oakland din California, scrie Daily Mail, care publică o parte dintre aceste fotografii.

GALERIE FOTO

În 1934, un tânăr fotograf, Peter Stackpole (21 de ani la acea vreme) a primit propunerea din partea unui muncitor care urma să plece la lucru să vină să suprindă câteva imagini din timpul construirii podului. Stackpole a acceptat, iar timp de doi ani acesta a surprins imagini spectaculoase din timpul construirii podului.

În 1936, la finalizarea podului, Peter Stackpole, care ulterior a devenit un fotograf celebru pentru revista Life Magazine, a strâns o colecţie impresionantă de fotografii, despre care a susţinut că au fost cele mai reuşite din cariera sa.

Peter Stackpole a decedat în 1997, la vârsta de 83 de ani, iar Muzeul Oakland din California a decis să expună pentru prima dată toate fotografiile realizate de Peter Stackpole cu podul Oakland Bay.

Podul ce leagă direct oraşele San Francisco şi Oakland are o lungime de 7.180 de metri şi a fost ridicat în doar trei ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici