Cursuri de dans la bară la Universitatea Cambridge

Membrii unei prestigioase asociaţii de studenţi a Universităţii Cambridge vor putea lua cursuri de dans la bară, în câteva săli în care sunt organizate, de aproape două secole, conferinţe internaţionale la care participă oameni politici din lumea întreagă.

448 afișări
Imaginea articolului Cursuri de dans la bară la Universitatea Cambridge

Cursuri de dans la bară la Universitatea Cambridge (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Cambridge Union Society, considerată una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase societăţi studenţeşti din lume, au anunţat că membrii săi de sex feminin vor putea lua în curând cursuri de dans la bară, practicat de obicei de animatoarele din cluburile de striptease.

Popularitatea acestui dans, care necesită calităţi atletice şi acrobatice, este în creştere în multe ţări, odată cu înmulţirea cursurilor ce se adresează publicului larg, graţie virtuţilor fizice cu care este creditat dansul la bară - dezvoltarea musculaturii şi a rezistenţei.

Cursurile, al căror cost este două lire sterline (2,26 euro), vor avea loc în Blue Room, sala de conferinţe unde Cambridge Union Society a primit, de la înfiinţarea sa, în 1815, zeci de personalităţi şi numeroşi şefi de state.

Fostul premier britanic Winston Churchill, fostul preşedinte american Theodore Roosevelt şi premierul indian Jawaharlal Nehru au ţinut discursuri în Blue Room.

"Considerăm că astfel de cursuri reprezintă un mijloc prin care femeile pot să se emancipeze, dar şi o modalitate originală de a face sport şi de a se amuza cu alte fete", a declarat purtătoarea de cuvânt a acestei asociaţii.

"Nu vedem nimic degradant în faptul că o femeie inteligentă şi independentă îşi doreşte să înveţe, în condiţii respectabile, un anumit tip de dans", a adăugat aceeaşi sursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici