Daea: Toţi suntem modificaţi genetic, ca rezultat al îmbinării cromozomilor de la mamă şi de la tată

Senatorul PSD Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, susţine că organismele modificate genetic (OMG) nu sunt periculoase, argumentând că toate fiinţele sunt modificate genetic pentru că sunt "rezulatul îmbinării cromozomilor de la mamă şi de la tată, pe cale naturală".

4 afișări
Imaginea articolului Daea: Toţi suntem modificaţi genetic, ca rezultat al îmbinării cromozomilor de la mamă şi de la tată

Daea: Toţi suntem modificaţi genetic, ca rezultat al îmbinării cromozomilor de la mamă şi de la tată

"Nicăieri în lume nu există un cercetător, o experienţă, o concluzie din care să rezulte că această intervenţie la nivel genetic este dăunătoare", a susţinut Daea, care este inginer agronom şi membru al Comisiei pentru agricultură din Senat.

El a mai declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că o planta modificată genetic nu se deosebeşte cu nimic de una unde o astfel de intervenţie nu s-a produs şi a opinat că acest curent împotriva OMG are la bază interese economice.

"Cercetătorul a intervenit în codul genetic al plantei şi i-a modificat ceva care i-a schimbat comportamentul pentru un factor extern, nu a transformat-o", a spus Daea.

"Toţi suntem modificaţi genetic, pentru că suntem rezulatul îmbinării cromozomilor de la mamă şi de la tată, pe cale naturală. Orice înmulţire, fie ea sexuată sau asexuată, este o modificare genetică", a susţinut senatorul, care a adăugat că plantele sunt modificate cu inteligenţa umană numai acolo unde interesul de producţie o impune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici