Darren Aronofsky va produce şi va regiza un serial distopic pentru HBO

Cineastul american Darren Aronofsky va produce şi va regiza pentru postul HBO un serial distopic ce va avea la bază o trilogie scrisă de romanciera canadiană Margaret Atwood.

66 afișări
Imaginea articolului Darren Aronofsky va produce şi va regiza un serial distopic pentru HBO

Darren Aronofsky (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

După ce a regizat "Noe/ Noah", un film distopic, inspirat din povestea eroului biblic Noe, Darren Aronofsky a ales să regizeze un alt proiect ce va avea la bază tema potopului, informează vulture.com. Este vorba despre un serial dramatic produs de HBO, "MaddAddam", care va avea la bază o trilogie scrisă de Margaret Atwood, alcătuită din romanele "Oryx and Crake" (2003), "Year of the Flood" (2009) şi "MaddAddam" (2013).

Acţiunea este plasată într-un univers distopic din secolul al XXI-lea, guvernat de corporaţii şi de modificări genetice, şi prezintă evenimentele de dinainte şi de după un potop gigantic care ucide cea mai mare parte a populaţiei de pe Terra.

Regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky a devenit celebru încă de la debutul său, fiind recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de la Sundance, pentru pelicula "Pi". A continuat cu "Requiem for a Dream", primit cu ovaţii la Festivalul de Film de la Cannes, devenit apoi unul dintre filmele cult ale sfârşitului de secol XX, şi cu "Fântâna", "Luptătorul/ The Wrestler" (Leul de Aur la Veneţia în 2008). Thrillerul său "Lebăda neagră/ Black Swan" a deschis Festivalul de la Veneţia în 2010, înainte de a deveni o peliculă apreciată de critici, dar şi de public. Acest lungmetraj a primit cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", dar a trebuit în cele din urmă să se mulţumească cu o singură statuetă - cea câştigată de Natalie Portman la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal".

Cel mai recent film semnat de Darren Aronofsky este "Noe/ Noah", un lungmetraj care spune povestea lui Noe şi a arcei sale, dar adăugând şi o dimensiune ecologistă. Filmul, care îl are în rolul principal pe Russell Crowe, a fost lansat la sfârşitul lunii martie şi a obţinut încasări de 345,4 miilioane de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici