“David” al lui Michelangelo, statuia cu cele mai multe copii din istorie, împlineşte 516 ani

  • Reproducerile sunt răspândite pe cinci continente, din India şi până în Australia.
  • Iulia, manager turistic la Florenţa, îţi arată că şi imitaţiile sunt la fel de spectaculoase ca originalul.
  • În urmă cu 516 ani, florentinii au primit statuia cu pietre iar azi îşi aşteaptă turiştii alungaţi de pandemie.
867 afișări
Imaginea articolului “David” al lui Michelangelo, statuia cu cele mai multe copii din istorie, împlineşte 516 ani

“David” al lui Michelangelo, statuia cu cele mai multe copii din istorie, împlineşte 516 ani

După trei ani de muncă neîntreruptă, Michelangelo Buonarotti a arătat publicului statuia lui David la 8 septembrie 1504. Sculptura este simbolul Renaşterii şi al Florenţei.

Dacă la început florentinii au primit opera cu pietre pentru că fusese comisionată de guvernul republican, astăzi este cea mai reprodusă sculptură din istoria artei. SUA deţine cele mai multe imitaţii.

Un american din Hancock Park şi-a instalat în grădină 23 de copii ale statuii lui David. Din cauza restricţiilor sanitare, va mai trece timp până va vedea originalul de la Florenţa.

Iulia Olaru, ghid turistic şi manager îţi arată cum David aniversează 516 ani, cu puţin turişti. Atenţie, când ajungi la Florenţa vei întâlni două copii ale statui, însă originalul David este în Galeria Academiei.

„Se vede mai întâi copia lui David în faţa Palatului după care, cine vrea, opţional, se fac aceste tururi în interior. Trebuie organizate separat dar totul e posibil, cu plăcere”, a spus Iulia Olaru, manager turistic la Florenţa.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici