David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, a colaborat cu un cor alcătuit din foşti deţinuţi - VIDEO

David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, a dezvăluit faptul că noul lui single include un pasaj coral interpretat de foşti deţinuţi care au fost încarceraţi în aceeaşi închisoare cu fiul său, informează bbc.com.

283 afișări
Imaginea articolului David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, a colaborat cu un cor alcătuit din foşti deţinuţi - VIDEO

David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, a colaborat cu un cor alcătuit din foşti deţinuţi - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muzicianul britanic a înregistrat piesa "Rattle That Lock" în colaborare cu The Liberty Choir, un ansamblu coral ce a debutat sub forma unui proiect de reabilitare prin muzică a foştilor deţinuţi din închisoarea Wandsworth.

Celebrul rocker spune că acel cor a oferit foştilor deţinuţi "o speranţă reală şi optimism".

Fiul artistului, Charlie, a fost încarcerat în închisoarea Wandsworth din sudul Londrei în anul 2011, după ce a fost arestat pentru comportament agresiv în timpul unor demonstraţii ale studenţilor britanici, care protestau faţă de creşterea taxelor de şcolarizare.

Charlie Gilmour a petrecut patru luni în acea închisoare. El a fost condamnat pentru participarea sa la un protest studenţesc din 2010, în timpul căruia a distrus suportul unui drapel naţional britanic şi a aruncat un coş de gunoi într-un convoi oficial de automobile în care se aflau reprezentanţi ai familiei regale.

The Liberty Choir, condus de antrenorul vocal M.J. Paranzono şi textiera Ginny Dougary, aduce muzicieni din South London Choir în închisoarea Wandsworth pentru a organiza cursuri săptămânale de muzică la care participă deţinuţii din acea închisoare.

The Liberty Choir susţine cu regularitate concerte şi în afara închisorii, la care foştii deţinuţi participă alături de membrii South London Choir.

Şapte foşti deţinuţi din închisoarea citată au făcut parte din corul de 30 de persoane care au participat la înregistrările pentru single-ul "Rattle That Lock".

David Gilmour şi soţia sa, Polly Sansom, au făcut şi o serie de donaţii în bani pentru a susţine un alt proiect comunitar, ce permite programului The Liberty Choir să fie extins şi în alte închisori.

Single-ul "Rattle That Lock" face parte din albumul solo omonim al muzicianului David Gilmour ce va fi lansat pe 18 septembrie.

David Gilmour a devenit celebru ca membru al trupei Pink Floyd, căreia i s-a alăturat în 1967. Înfiinţat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright şi Syd Barrett, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio şi s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră graţie unui rock progresiv şi psihedelic, în anii 1960 şi 1970, şi a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) şi "The Wall" (1979).

Relaţiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceştia au acceptat să se reîntâlnească şi să cânte din nou împreună pentru concert uriaş susţinut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Numele formaţiei a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame din SUA în 1996 şi în Music Hall of Fame din Marea Britanie în 2005. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Printre premiile obţinute de Pink Floyd se numără un Grammy pentru albumul "The Wall", în 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", în 1982, şi un alt Grammy pentru "Marooned" în 1995. În 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formaţiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contribuţia la dezvoltarea muzicii moderne.

Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, având la bază personajul Pink, inspirat din viaţa şi experienţele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea şi alienarea, fiind puternic influenţat de filosofia pacifistă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici