De unde provin şi cum au fost alese denumirile bizare sau hilare ale străzilor

V-aţi întrebat vreodată de unde provin şi cum au fost alese denumirile bizare sau hilare ale străzilor pe care locuiesc unii dintre voi? Strada Lucifer, Fetiţelor sau Entuziasmului şi Aleea Cuminţenia Pământului chiar există, iar Primăria Municipiului Bucureşti ne-a explicat cum sunt atrbuite aceste denumiri.

859 afișări
Imaginea articolului De unde provin şi cum au fost alese denumirile bizare sau hilare ale străzilor

De unde provin şi cum au fost alese denumirile bizare sau hilare ale străzilor

V-aţi întrebat vreodată de unde provin şi cum au fost alese denumirile bizare sau hilare ale străzilor pe care locuiesc unii dintre voi? Strada Lucifer, Fetiţelor sau Entuziasmului şi Aleea Cuminţenia Pământului chiar există, iar localnicii probabil că se amuză când în anumite circumstanţe sunt nevoiţi să îşi dezvăluie adresele din buletin. Vă vom explica în continuare procedura de numire a străzilor din Bucureşti, pe care echipa Apropo.ro a aflat-o de la Primăria Municipiului Bucureşti după ce a parcus un drum anevoios de câteva săptămâni.

Americanii se orientează după... copaci şi cifre

În mare parte, privilegiul de a numi străzi noi în Statele Unite revine dezvoltatorilor imobiliari. Numele ales este prezentat autorităţilor locale pentru a fi analizat, iar departamentele relevante care ofera servicii publice, cum sunt poliţia, pompierii şi poşta, au posibilitarea de a vota şi a respinge numele în cazul în care îl considera ambiguu. Principala grijă a autorităţilor unui oraş american este să se asigure că numele unei străzi este unic, inteligibil şi uşor de identificat în situaţiile în care ar apărea urgenţe.

În timp ce dezvoltatorii imobiliari sunt liberi să aleagă orice nume doresc pentru străzile noi, cum ar fi cel al propriului copil, acestea nu sunt mereu aprobate pentru că oraşele sunt clădite pe anumite criterii. Există reguli stricte în zonele în care străzile sunt clasificate conform unei tematici. De exemplu, în statul Philadelphia veţi vedea în mare parte străzi numite după copaci, iar în Washington D.C. străzi care poartă numele celor 50 de state americane. De altfel, numele copacilor şi cifrele sunt folosite cel mai des pentru a marca străzi pe teritoriul american, iar cel mai popular termen inclus în numele acestora este “Second” sau “2nd”; formula “First Street” este de obicei înlocuită cu “Main Street” sau cu ceva similiar.

Citeşte mai multe despre denumirile hilare ale străzilor pe www.apropo.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici