Def Leppard - "cei mai bătrâni adolescenţi din oraş" - la Bucureşti

Membrii legendarei trupe rock Def Leppard, autoproclamaţi "cei mai bătrâni adolescenţi din oraş", au sosit luni la Bucureşti şi se aşteaptă la o noapte lungă în "concertul-competiţie" pe care îl vor susţine marţi seară, alături de formaţia Whitesnake.

36 afișări
Imaginea articolului Def Leppard - "cei mai bătrâni adolescenţi din oraş" - la Bucureşti

Def Leppard - "cei mai bătrâni adolescenţi din oraş" - la Bucureşti (Imagine: Mediafax/AFP)

În conferinţa de presă suţinută la Bucureşti înaintea concertului de marţi, membrii trupei şi-au amintit de începuturile "erei" lor muzicale - acum 30 de ani, când au format trupa. Joe Elliot a povestit astfel cum a ajuns la denumirea de "Def Leppard" - în urma unei teme pe care acesta a avut-o de realizat în liceu, la ora de limbă engleză. Povestind câte ceva despre fiecare album scos în lunga lor carieră, cei cinci muzicieni aveau să constate că, deşi anii au trecut peste ei - "cu lucruri bune şi rele, cu căsătorii şi divorţuri (divorţuri, divorţuri...), cu naşteri şi decese" - au rămas aceiaşi "adolescenţi bătrâni", îndrăgostiţi de muzica rock şi de modul în care ea te ajută să te exprimi.

"E muzica ce-mi place şi pe care-o apreciez cel mai mult (...). Ascultăm multe feluri de muzică, însă muzica rock este cea pe care ne place să o cântăm", a mai spus Elliot.

Lâ rândul său, chitaristul Phil Collen a afirmat că, deşi s-au maturizat, devenind din "băieţei" oameni în toată firea, prietenia dintre ei, precum şi muzica rock, încă îi ţin împreună.

"E bine că facem asta şi nu ne vedem ocupându-ne cu altceva", a spus Collen, corectat în glumă de Joe Elliott, care încă se mai visează coşar sau vânzător de îngheţată.

Devenind serios, Elliott a povestit că, înainte ca Def Leppard să devină un nume în muzică şi, implicit, înainte să ajungă să trăiască din arta lor, a lucrat un timp în diverse fabrici din Marea Britanie.

"Am lucrat în suficiente fabrici înainte de a deveni muzician profesionist, aşa că vă rog să mă credeţi că ştiu ce înseamnă asta şi că nu-mi doresc să mă mai întorc acolo niciodată", a spus Elliott.

Deşi pentru unii critici Def Leppard nu mai înseamnă heavy metal ci, mai degrabă, "happy metal", "pop metal", "teeth metal" sau "hair metal", Collen a vorbit despre tendinţa continuă a trupei de a se perfecţiona în arta lor de a cânta rock, "indiferent de care rock vor jurnaliştii şi criticii".

"Nu contenim în a încerca să ne îmbunătăţim calităţile de muzicieni şi de compozitori. Avem în continuare tendinţa de a creşte, de a ne maturiza muzical", a spus Collen.

Conştienţi de succesul unor anumite albume precum "Pyromania", dar şi de rezerva cu care altele au fost primite de public, precum "Slang", cei cinci, în glumă dar şi sătui de clişeul "ultimul album este cel mai bun din carieră", au afirmat zâmbind: "Eset cel mai slab album al nostru de până acum". Despre "Pyromania", discul care i-a scos din cluburile mici şi i-a aruncat direct pe stadioane, în faţa a zeci de mii de fani la fiecare concert, Elliott a spus că albumul "le-a dat noua direcţie în viaţa de artişti". Despre "Slang", Collen a afirmat că nu i-a plăcut nici măcar mamei sale.

Cele două trupe cântă în Capitală în cadrul truneului "The Good and The Bad". Un nume ironic ales, ţinând cont de faptul că unul din chitariştii de la Def Leppard, Vivian Campbell, a cântat pentru mai bine de un an în Whitesnake, în formula cu care David Coverdale şi-a promovat super-albumul "1987".

Campbell declara, în urmă cu mai bine de o săptămână, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX înainte de concertul de la Bucureşti, că deşi despărţirea sa de Coverdale a fost una cu scântei, lucrurile rele au fost lăsate în urmă astfel că, în prezent, cei doi au o relaţie civilizată.

La conferinţa de presă de luni, stârnit de jurnaliştii care băteau apropouri pe tema fostei sale colaborări cu Whitesnake şi de colegul său Joe Elliot care a afirmat că marţi va fi "o noapte lungă pentru Campbell", chitaristul s-a dezlănţuit şi a vorbit despre competiţia dintre cele două trupe.

"De fiecare dată când suntem într-un turneu cu o altă trupă mare, ne simţim ca într-o competiţie. S-a întâmplat aşa cu Journey în turneul din State, la fel este şi acum, în Europa, cu Whitesnake. Este o competiţie, dar la sfârşit îi facem praf de fiecare dată!", a spus, zâmbind, Vivian Campbell.

Întrebaţi cine este "the Good" şi cine "the Bad", cei cinci s-au lansat într-o glumă cu pretenţie de filosofie pe tema binelui şi a răului. După mai multe replici pe această temă, cei cinci au conchis că doar publicul va putea aprecia, după show, cine a fost "cel bun".

Sosiţi de doar 45 de minute la Bucureşti, cei cinci au admis că nu cunosc nimic despre trupa din România care va deschide concertul de marţi, Iris.

"Nu ştim absolut nimic despre ei, aşa că la noaptea avem mult de căutat pe Google", a mai spus Elliot.

Într-un peisaj confuz al rock-ului zilelor noastre, aşa cum îl vede Joe Elliott, "în care trupe rock precum Linkin Park cântă pe scenă cu Britney Spears", faptul că lumea încă mai umple sălile la concertele unor trupe precum Def Leppard sau Whitesnake îi face pe cei cinci muzicieni să se simtă încă "în siguranţă". "Chiar nu ştiu ce altceva aş putea să fac în afară de muzică", a punctat liderul trupei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici