Dennis Hopper a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame - GALERIE FOTO

Actorul american Dennis Hopper, diagnosticat cu cancer la prostată în fază terminală, a primit, vineri, o stea pe Hollywood Walk of Fame.

12 afișări
Imaginea articolului Dennis Hopper a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame - GALERIE FOTO

Dennis Hopper a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul a primit zâmbind distincţia, deşi este foarte slăbit. El a purtat bandaje pe cap şi la mâna dreaptă în timpul ceremoniei, explicând că are răni dintr-o căzătură, cauzată de faptul că a fost strigat de un paparazzi în timp ce se plimba pe-afară. Având impresia că recunoaşte vocea care îl striga, Hopper s-a întors, iar apoi, împiedicându-se, a căzut din cauză că muşchii nu îi mai funcţionează, după cum a detaliat acesta.

GALERIE FOTO

Hopper, în vârstă de 73 de ani, are cancer la prostată în fază terminală şi este prea slăbit pentru a face chimoterapie. Greutatea sa ar fi ajuns la circa 45 de kilograme.

Dennis Hopper, care şi-a început cariera în 1955, cu filmul "Rebel fără cauză", alături de James Dean, este, de asemenea, implicat într-un proces de divorţ cu soţia sa.

Avocatul său, Joseph Mannis, a declarat, miercuri, în faţa justiţiei, că actorul nu poate fi chestionat de avocatul soţiei sale în procesul de divorţ, din cauza stării avansate a bolii.

Dacă autorităţile vor încerca să îi ia o depoziţie, acest lucru "ar putea să îi ameninţe capacitatea de a supravieţui", a afirmat medicul actorului, David Agusin.

Cu toate acestea, medicul a fost de acord ca Dennis Hopper să apară în public, vineri, pentru a primi o stea pe Hollywood Walk of Fame, deoarece acest eveniment este o experienţă pozitivă pentru actor.

Dennis Hopper şi soţia lui, Victoria Duffy, sunt prinşi într-o dispută legală acerbă, de când actorul a decis, în ianuarie, să ceară divorţul, după o căsnicie de 14 ani. De atunci, cei doi se luptă în justiţie pentru custodia fiicei lor de 7 ani, Galen. În februarie, Dennis Hopper a obţinut un ordin judecătoresc care îi interzice Victoriei Duffy accesul în casa lui din sudul Californiei. Următoarea audiere în acest proces va avea loc pe 5 aprilie.

Dennis Hopper a fost regizor şi protagonist, alături de Jack Nicholson, al peliculei "Easy Rider", un road-movie care a influenţat cinematografia la Hollywood. Hopper a fost nominalizat la premiile Oscar graţie prestaţiei sale din filmul "Antrenorii/ Hoosiers" (1986) şi a jucat, în acelaşi an, în "Catifeaua albastră/ Blue Velvet", devenit ulterior un film cult, regizat de David Lynch. Cel mai recent proiect al lui Hopper este o adaptare pentru televiziune a filmului "Crash - Poveşti din L.A.", recompensat în 2006 cu un premiu Oscar.

Celebrul Hollywood Walk of Fame cuprinde aproximativ 2.400 de stele cu numele marilor personalităţi din domeniul cinematografiei americane şi se întinde pe o distanţă de 2,4 mile (aproape 4 kilometri) de-a lungul Hollywood Boulevard şi Vine Street.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici