Denzel Washington debutează ca regizor de televiziune cu un episod din serialul "Anatomia lui Grey"

Actorul american Denzel Washington va debuta în curând în calitate de regizor de televiziune cu un episod din serialul "Anatomia lui Grey/ Grey's Anatomy", informează contactmusic.com.

267 afișări
Imaginea articolului Denzel Washington debutează ca regizor de televiziune cu un episod din serialul "Anatomia lui Grey"

Denzel Washington debutează ca regizor de televiziune cu un episod din serialul "Anatomia lui Grey" (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Starul hollywoodian, recompensat cu două premii Oscar, va regiza al nouălea episod din cel de-al 12-lea sezon al serialului "Anatomia lui Grey".

Filmarea episodului respectiv va avea loc spre sfârşitul acestei luni.

Denzel Washington a regizat şi două filme pentru marele ecran - "Antwone Fisher" (2002) şi "La început a fost cuvântul/ The Great Debaters" (2007).

Debbie Allen, o bună prietenă a actorului Denzel Washington, este producător executiv al serialului "Anatomia lui Grey", regizând ocazional şi episoade pentru acest show TV.

Actorul american Denzel Washington, născut pe 28 decembrie 1954, a devenit celebru în anii '90, pentru interpretarea reuşită a unor personaje care au existat în realitate, precum Steve Biko, Malcolm X, Rubin Carter, Melvin B. Tolson, Frank Lucas şi Herman Boone. El a câştigat două Globuri de Aur şi două premii Oscar ("Glory" şi "Zi de instrucţie"), fiind al doilea afro-american, după Sidney Potier, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal, datorită prestaţiei sale din filmul "Zi de instrucţie" (2001). Actorul american a jucat, de asemenea, în "Book of Eli", în regia fraţilor Allen şi Albert Hughes, şi în pelicula "Unstoppable", regizată de Tony Scott.

Serialul "Anatomia lui Grey", produs de studiourile ABC, este câştigătorul a 37 de premii internaţionale, dintre care două Globuri de Aur: în 2006, acordat Sandrei Oh (interpreta Cristinei Yang) - cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial TV, iar în 2007 - pentru cel mai bun serial de televiziune. Actorii din rolurile principale, dar şi serialul în sine au mai obţinut alte 95 de nominalizări (Emmy, Globul de Aur) de la debutul producţiei pe micile ecrane, în 2005.

Doctorii de la Spitalul Seattle Grace au de-a face cu viaţa şi moartea în fiecare zi, motiv pentru care îşi găsesc sprijinul în prietenia care îi leagă, iar uneori merg cu poveştile chiar mai departe decât ceea ce înseamnă doar prietenia. Împreună, ei descoperă că nici medicina, nici relaţiile care îi leagă nu pot fi tranşate în alb şi negru. Viaţa reală se vede, se trăieşte doar în nuanţe de gri.

Din distribuţia serialului "Anatomia lui Grey" fac parte actorii Ellen Pompeo (Meredith Grey), Patrick Dempsey (în rolul lui Derek Shepherd), Justin Chambers, (interpretul lui Alex Karev), Chandra Wilson (alias Miranda Bailey), James Pickens Jr. (în rolul lui Richard Webber), Sara Ramirez (joacă rolul lui Callie Torres) şi Kevin McKidd (pentru rolul Owen Hunt).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici