Dependenţa de junk food se moşteneşte

Mamele care pe timpul sarcinii şi în perioada alăptării se hrănesc cu junk food, alimente hipercalorice, bogate în grăsimi, sare şi zaharuri, prezintă mai multe probabilităţi de a da naştere unor copii cu gusturi similare în materie de alimentaţie, informează dailymail.co.uk.

1 afișare
Imaginea articolului Dependenţa de junk food se moşteneşte

Dependenţa de junk food se moşteneşte

Potrivit studiului realizat de o echipă de cercetători britanici, dieta mamei din timpul sarcinii contribuie la formarea gustului pentru anumite alimente al copilului nenăscut.

Studiul echipei de cercetători de la Colegiul veterinar regal din Londra a avut în vedere efectele dietei alimentare materne asupra apetitului şi greutăţii a 300 de pui de cobai.

Jumătate dintre cobaii mamă au primit, pe timpul sarcinii, o dietă alimentară normală, în timp ce cealaltă jumătate a primit hrană nesănătoasă precum gogoşi cu gem, brioşe cu ciocolată, bezele şi ciocolată.

La zece săptămâni de la naştere, puii femelelor din al doilea grup erau supraponderali. Ulterior, aceşti pui au preferat alimentele de tip junk food, bogate în sare, zahăr şi grăsimi.

Cercetătorii spun că expunerea la grăsimi şi alimente cu conţinut mare de sare, încă din perioada intrauterină, afectează părţile din creier asociate cu preferinţele alimentare, având efecte pe termen lung.

Specialiştii cred că astfel se poate explica de ce unele persoane reuşesc cu greu să-şi controleze alimentaţia deşi au acces la hrană sănătoasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici