Descoperire rară făcută de cercetători în Egipt, sub necropola Saqqara. FOTO

Autorităţile din Egipt au dezvăluit că au descoperit animale mumificate precum feline, crocodili şi cobre, transmite The Guardian.

1596 afișări
Imaginea articolului Descoperire rară făcută de cercetători în Egipt, sub necropola Saqqara. FOTO

Descoperire rară în Egipt

Egiptologii au fost plăcut surprinşi să descopere zeci de feline mumificate, 75 de statui de lemn şi de bronz, păsări mumificate, precum şi cărăbuşi mumificaţi.

Autorităţile din Egipt speră ca acest anunţ să ajute imaginea ţării în străinătate şi să încurajeze turismul. „Este o promovare inedită pentru Egipt”, a spus Khaled El-Enany, ministrul antichităţilor din Egipt.

Din cele cinci feline mari mumificate, două au fost identificate ca fiind pui de leu, iar restul vor fi analizate pentru a determina cărei specii aparţin, scrie The Guardian. 

„Dacă este un ghepard, leopard, o leoaică sau o panteră, orice ar fi, va fi o descoperire unică”, a spus Mostafa Waziry, directorul Consiliului Suprem al Antichităţilor al Egiptului.

Felinele mumificate au fost găsite în apropierea rămăşiţelor unui leu mumificat, animalul fiind descoperit sub necropola Saqqara în 2004. Descoperirele recente oferă mai multe informaţii despre felul în care egiptenii venerau animalele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici