Descoperirea istorică făcută de un elev de 17 ani, în a treia zi de practică la NASA. Acum are de ales între cele mai bune universităţi din SUA

Un elev din SUA a descoperit în a treia zi de internship la NASA că ceea ce credea a fi o eclipsă stelară, era de fapt o nouă planetă de 6,9 ori mai mare decât Terra, relatează CBS.

5814 afișări
Imaginea articolului Descoperirea istorică făcută de un elev de 17 ani, în a treia zi de practică la NASA. Acum are de ales între cele mai bune universităţi din SUA

Sursa FOTO: Captură Youtube

Wolf Cukier, în vârstă de 17 ani, elev al liceului Scarsdale din SUA, a obţinut un internship de două luni la NASA, în cadrul căruia avea să facă o descoperire istorică chiar în a treia zi, şi anume o planetă de 6,9 ori mai are decât Terra, relatează CBS. 

Băiatul a trebuit să examineze variaţiile luminii stelare captate de un satelit al NASA, denumit TESS, care face parte dintr-un proiect ce oferă chiar şi cetăţenilor obişnuiţi ocazia de a descoperi noi planete.

În a treia zi de internship, adolescentul a descoperit o nouă planetă de 6,9 ori mai mare decât Pământul şi care a fost numită "TOI 1338 b".

Descoperirea noii planete a fost anunţată de NASA atât pe site-ul oficial cât şi în cadrul ediţiei cu numărul 235 a Întâlnirii Societăţii Astronomice Americane. 

Băiatul a povestit că iniţial a crezut că văzuse o eclipsă stelară, însă apoi şi-a dat seama că era de fapt o planetă.

Potrivit NASA, noua planetă se situează la 1300 de ani lumină de Terra, în constelaţia Pictor.

"Algoritmii detectează greu aceste tipuri de semnale. Ochiul uman, în schimb, este foarte priceput în a observa anumite structuri în informaţie, în special structuri non-periodice, precum acelea pe care le vedem în tranzitul acestor sisteme.", a declarat cercetătorul Veselin Kostov. 

Adolescentul are acum de optat între cele mai bune universităţi din SUA, printre care Princeton, MIT şi Stanford. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici