Disney va lansa o platformă online de divertisment

Disney vrea să pună la dispoziţia publicului o paletă largă de conţinuturi, inclusiv filme sau show-uri TV, pe un singur site care va putea fi accesat doar pe bază de abonament, potrivit lui Robert Iger, CEO al companiei.

58 afișări
Imaginea articolului Disney va lansa o platformă online de divertisment

Disney va lansa o platformă online de divertisment

"Ideea de a crea un site care să fie accesat doar pe bază de abonament este destul de atractivă pentru noi. Încercăm să punem în practică o astfel de idee", a declarat Iger, fără să dea şi alte detalii.

Disney este deja prezent în mediul online, de unde îi provin şi o parte din venituri. Disney, alături de NBC Universal şi News Corp., furnizeză o parte din conţinuturile lor prin intermediul platformei video Hulu, unde sunt însoţite de mesaje publicitare. Disney vinde, de asemenea, conţinuturi pe iTunes şi percepe o taxă de accesare a site-ului Club Penguin.

Însă, potrivit lui Iger, mult mai mulţi bani pot proveni din conţinuturile publicate online. El a declarat că un consumator cheltuieşte 5 dolari pe oră la cinematograf, pentru a vedea un film, 75 de cenţi pe oră pentru a citi reviste, cărţi sau ziare, 50 de cenţi pe oră pentru a viziona programe TV prin cablu sau satelit, dar numai 25 de cenţi pe oră pentru a naviga pe internet.

"Oamenii pot cheltui mai mulţi bani pentru lucrurile pe care le fac online", a mai spus Iger.

Iger este una dintre primele personalităţi ale lumii media care au folosit conţinuturile generate de utilizatori, prin lansarea emisiunii "America's Funniest Home Videos" pe postul TV ABC, în urmă cu 20 de ani. În prezent, el declară că regretă că nu a folosit acest format şi în mediul online. "Din păcate, nu am inventat platforma YouTube", a spus el.

Liderul Disney a mai spus că problemele privind respectarea confidenţialităţii sunt supraevaluate şi asociate în special utilizatorilor mai în vârstă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici