Doi americani au câştigat 636 de milioane de dolari la o loterie din Statele Unite ale Americii

Un american din San Jose (California) şi un altul din Atlanta (Georgia) au câştigat marele premiu în valoare de 636 milioane de dolari, după ce au ghicit numerele extrase la o loterie - Mega Millions - organizată în Statele Unite ale Americii.

174 afișări
Imaginea articolului Doi americani au câştigat 636 de milioane de dolari la o loterie din Statele Unite ale Americii

Doi americani au câştigat 636 de milioane de dolari la o loterie din Statele Unite ale Americii (Imagine: Radu Iordache / Mediafax Foto)

Biletul câştigător din Atlanta a fost cumpărat de la un stand de ziare de pe Lenox Road, au confirmat reprezentanţii Loteriei naţionale americane. Fericitul câştigător din San Jose şi-a cumpărat biletul de la un magazin specializat în cadouri şi articole vestimentare pentru copii de pe Tully Road, informează abcnews.go.com.

Numerele câştigătoare au fost următoarele: 8, 14, 17, 20, 39. Mega Ball: 7.

Cei doi câştigători vor împărţi premiul, care ar putea fi suplimentat şi ar putea ajunge până la 646 milioane de dolari, afirmă Paula Otto, directorul Loteriei din statul Virginia.

Marele premiu de 636 milioane de dolari "s-a născut" în octombrie, debutând cu un premiu relativ modest, de 12 milioane de dolari. După 21 de extrageri fără câştigător, a devenit al doilea cel mai mare premiu din istoria loteriei americane.

Recordul este deţinut de un premiu de 656 milioane de dolari, care a fost câştigat în martie 2012.

Dacă numerele câştigătoare nu ar fi fost alese în extragerea de marţi seară, oficialii americani sunt de părere că premiul cel mare ar fi putut să ajungă la 1 miliard de dolari la extragerea de săptămâna viitoare.

Illinois este cel mai norocos dintre statele americane, cu 31 premii câştigate la loteria Mega Millions, urmat de New York şi de Georgia.

În octombrie, loteria Mega Millions şi-a schimbat regulamentul pentru a creşte valoarea premiului prin scăderea şanselor de câştig. Şansa de a câştiga premiul cel mare este de acum de 1 la 259 milioane. Înainte de schimbarea regulamentului şansele de câştig erau de 1 la 176 milioane.

Loteria Mega Millions organizează extrageri în 43 de state americane, în districtul Columbia şi în Insulele Virgine americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici