Doi americani şi un britanic, laureaţii premiului Nobel pentru medicină

Americanii Mario Capecchi şi Oliver Smithies şi britanicul Martin Evans au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru medicină şi psihologie pe 2007, pentru descoperirile lor în domeniul celulelor suşă, transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Doi americani şi un britanic, laureaţii premiului Nobel pentru medicină

Doi americani şi un britanic, laureaţii premiului Nobel pentru medicină

Cei trei specialişti au fost recompensaţi pentru cercetările în domeniul modificărilor genetice realizate asupra organismului şoarecilor prin intermediul celulelor suşă, a indicat comitetul Nobel într-un comunicat.

"Descoperirile au permis punerea la punct a unei tehnologii de o importanţă deosebită", în ceea ce priveşte genele şoarecilor, potrivit comitetului Nobel.

Cei trei laureaţi lucrează în laboratoare diferite din Statele Unite şi Marea Britanie.

În 2006, premiul Nobel pentru medicină şi psihologie a fost atribuit americanilor Andrew Z. Fire şi Craig C. Mello pentru descoperirea "unui mecanism fundamental pentru controlul fluxului de informaţii genetice".

Premiile Nobel, constând într-o diplomă, o medalie şi un cec în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (circa 1,08 milioane euro), vor fi înmânate la Oslo pe 10 decembrie, data la care se comemorează moartea fondatorului lor, savantul şi filantropul suedez Alfred Nobel (1833 - 1896), inventatorul dinamitei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici