Don Cheadle, în rolul lui Miles Davis, într-un film biografic

Actorul Don Cheadle, recompensat cu un Glob de Aur pentru rolul lui Sammy Davis Jr. din producţia HBO "The Ratpack", va juca rolul jazzmanului american Miles Davis, rămas în istorie pentru interpretările sale la trompetă, într-un film biografic pe care îl şi va regiza

76 afișări
Imaginea articolului Don Cheadle, în rolul lui Miles Davis, într-un film biografic

Don Cheadle (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Compania de producţie BiFrost Pictures a comunicat că va colabora cu membrii familiei lui Miles Davis pentru realizarea unui film biografic despre acesta, intitulat "Kill The Trumpet Player", regizat de Don Cheadle, care va interpreta şi rolul principal, informează contactmusic.com.

Actorul din "Ocean's Eleven", care încearcă să concretizeze proiectul de câţiva ani, va marca, odată cu acest film, şi debutul său regizoral.

În film vor mai apărea Ewan McGregor şi Zoe Saldana, care o interpretează pe soţia lui Miles Davis, Frances.

Don Cheadle, în vârstă de 48 de ani, a devenit cunoscut pentru rolul lui Mouse Alexander din "Diavolul în rochie albastră" (1995), pentru care a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar de criticii de film din Los Angeles. Ulterior, Don Cheadle a primit o serie de roluri importante atât în piese de teatru, cât şi în filme. A mai jucat în SF-ul "Misiune pe Marte" (2000), cu Gary Sinise şi Tim Robbins, în "O altă şansă" (2000), "Cod de acces: Swordfish" (2001) şi "Hotel Rwanda" (2004).

Pe lângă cariera de actor şi de regizor de teatru şi de film, Don Cheadle cântă la saxofon şi compune muzică.

Miles Dewey Davis Jr., născut pe 26 mai 1926, în oraşul Alton din statul american Illinois, a fost un trompetist şi compozitor american de jazz, una din cele mai influente personalităţi muzicale din istoria jazzului din secolul XX. Albumul "Kind Of Blue" (1959) reprezintă punctul de plecare pentru cele mai importante inovaţii din jazzul modern, înlocuind funcţia armonică cu accentuarea gamei melodice, ca element fundamental în compoziţie şi interpretare. Albumul "Bitches Brew" (1969) deschide epoca stilului fusion, care îmbină stilurile predominante ale anilor '60.

Ca interpret, Miles Davis se distanţează de virtuozitatea predecesorilor săi. Sunetul lui dinamic şi perfect echilibrat devine model pentru mulţi interpreţi tineri, formaţia lui Miles Davis devenind o şcoală a jazzului contemporan, din care s-au dezvoltat muzicieni de valoare, precum John Coltrane, Bill Evans, Herbie Hanock şi Keith Jarrett.

Mare parte din viaţa sa, Miles Davis, supranumit "The King of Cool", a luptat cu prejudecăţile rasiale şi cu dependenţa de droguri.

Artistul a câştigat opt premii Grammy, pentru albume precum "Birth of the Cool", "Kind of Blue" şi "In a Silent Way".

Miles Davis, care a încetat din viaţă în 1991, a fost inclus postum în Rock and Roll Hall of Fame, în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici