Dragoş Bucur, premiul Gopo pentru cel mai bun actor

Dragoş Bucur, interpretul lui Bogdan Ciocăzanu din lungmetrajul "Boogie", de Radu Muntean, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor Gopo, care a avut loc luni, la Fratelli Studios din Bucureşti.

362 afișări
Imaginea articolului Dragoş Bucur, premiul Gopo pentru cel mai bun actor

Dragoş Bucur, premiul Gopo pentru cel mai bun actor (Imagine: Mediafax Foto)

La categoria "cel mai bun actor în rol principal" au mai fost nominalizaţi Alexandru Potocean ("Nunta mută"), Cosmin Seleşi ("Schimb valutar") şi Marius Florea Vizante ("Restul e tăcere").

Născut în 1977, Dragoş Bucur s-a făcut remarcat în rolul lui Vali din "Marfa şi banii" (2001), de Cristi Puiu, după care a lucrat în trei filme semnate de Radu Muntean, "Furia" (2002), "Hârtia va fi albastră" (2006) şi "Boogie" (2008).

De asemenea, Dragoş Bucur a jucat în "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu (2005), şi "Tinereţe fără tinereţe", de Francis Ford Coppola (2007).

Printre producţiile la care lucrează în 2009 se numără "Intermediar", un fals policier de Corneliu Porumboiu, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu.

Totodată, Bucur filmează în Bulgaria pentru o producţie americană ce urmează să fie lansată în 2010, "The Way Back", de Peter Weir. Din distribuţia filmului mai fac parte Colin Farrell, Ed Harris şi Alexandru Potocean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici