DreamWorks, studioul lui Steven Spielberg, îşi va relansa producţia de filme

DreamWorks, o companie condusă de regizorul Steven Spielberg şi producătoarea Stacey Snider, a anunţat că a obţinut de la bănci, de la acţionarul său indian şi de la studiourile Disney fondurile necesare pentru a-şi relansa activitatea.

39 afișări
Imaginea articolului DreamWorks, studioul lui Steven Spielberg, îşi va relansa producţia de filme

Regizorul Steven Spielberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

DreamWorks, studioul a cărui activitate a avut de suferit după despărţirea de Paramount, în octombrie 2008, a anunţat că a reuşit să obţină un împrumut în valoare de 325 de milioane de dolari de la un grup de bănci şi unul din partea acţionarul său indian, Reliance ADAG.

Studioul lui Steven Spielberg va beneficia şi de un împrumut din partea studiourilor Disney, care deţin drepturile de marketing şi distribuţie a filmelor DreamWorks în lume, cu excepţia Indiei. Valoarea împrumutului oferit de Disney nu a fost precizată, însă publicaţia Los Angeles Times menţionează că este vorba de o sumă de 175 de milioane de dolari.

În total, finanţările obţinute de DreamWorks se ridică la 825 de milioane de dolari, ceea ce le va permite lui Steven Spielberg şi lui Stacey Snider să relanseze activitatea de producţie.

Redevenit independent, noul DreamWorks - care s-a separat în 2004 de compania-soră DreamWorks Animation (care a produs "Shrek" şi "Madagascar") - intenţionează să producă circa şase filme pe an, primul lungmetraj urmând să fie lansat în 2010.

Spielberg, care vrea să finalizeze pelicula "Tintin", are în vedere mai multe proiecte cinematografice. Astfel, el a achiziţionat drepturile de adaptare pentru marele ecran a biografiei lui Martin Luther King şi va turna, în 2010, un remake al peliculei "Harvey", un clasic hollywoodian al anilor '50, în care James Stewart avea ca prieten invizibil un iepure uriaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici