Drepturile asupra francizei "Terminator", scoase la licitaţie în 2010

Compania falimentară care deţine drepturile comerciale asupra francizei "Terminator" a anunţat, marţi, că le va scoate la licitaţie în 2010, dat fiind interesul major deja existent pe piaţă vizavi de acestea.

9 afișări
Imaginea articolului Drepturile asupra francizei "Terminator", scoase la licitaţie în 2010

Drepturile asupra francizei "Terminator", scoase la licitaţie în 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halcyon Holding Group (HHG) a achiziţionat drepturile comerciale asupra francizei "Terminator" în 2007, plătind la momentul respectiv suma de 25 de milioane de dolari pentru drepturile acoperind veniturile generate de filme viitoare, jocuri video, DVD-uri şi seriale de televiziune. Cu toate acestea, Halcyon Holding Group deţine drepturi limitate asupra veniturilor generate de primele trei lungmetraje din această franciză.

Halcyon Holding Group, care s-a plasat sub protecţia legii falimentului din SUA în august, este o companie de producţie care a realizat cel mai recent film din franciza "Terminator", distribuit sub titlul "Terminator - Salvarea".

După intrarea sub protecţia legii falimentului, Halcyon caută un potenţial cumpărător "salvator", care să joace rolul ofertantului principal în timpul licitaţiei din ianuarie pentru franciza "Terminator". "Am primit ofertele multor fonduri de investiţii şi din partea tuturor marilor studiouri. Este un brand real, într-un domeniu în care Hollywood-ul este foarte ataşat de brandurile longevive", a declarat Kevin Schultz, responsabil al HHG.

Grupul Halcyon se pregătea să înceapă producţia la cel de-al cincilea film din seria "Terminator", după ce "Terminator - Salvarea" a generat încasări de 371 de milioane de dolari pe plan mondial, în prima parte a anului.

Nickelodean a plătit 60 de milioane de dolari, în urmă cu o lună, pentru franciza "Teenage Mutant Ninja Turtles". În schimb, "Terminator" este considerată o franciză cu un public mult mai larg decât cel al "Ţestoaselor Ninja" şi, în opinia specialiştilor, este capabilă să genereze venituri substanţial mai mari.

Terminator Salvation

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici