Duffy a concertat la Mamaia pentru 20.000 de spectatori

Cântăreaţa galeză Duffy a concertat, vineri seara, pe o plajă din Mamaia, în faţa unui public estimat de organizatori la 20.000 de persoane, prezentând un show în care i-a adus un omagiu şi regretatului Michael Jackson, transmite trimisul MEDIAFAX.

189 afișări
Imaginea articolului Duffy a concertat la Mamaia pentru 20.000 de spectatori

Duffy a concertat la Mamaia pentru 20.000 de spectatori (Imagine: Ştefan Ciocan/Mediafax Foto)

Concertul, deschis de trupa I Am Kloot, din Glasgow, a început în jurul orei 20.00, pe plaja H2O din Mamaia. Artista serii a urcat pe scenă la 21.30, dând startul show-ului cu piesa „Rockferry”, care dă şi titlul albumului său, lansat anul trecut şi recompensat cu premiul Grammy.

Îmbrăcată în pantaloni scurţi roz şi o bustieră roşie, Duffy a cântat şi a dansat mare parte din concert pe un podium roşu-auriu, amplasat în mijlocul scenei.

Strecurând câte un „mulţumesc” românesc între piese, artista a prezentat publicului de pe litoral melodii precum „Warwick Avenue”, „Serious”, „Stepping Stone”, „Hanging On Too Long”, „Delayed Devotion” şi „Rain On Your Parade”.

Cât priveşte hitul său cel mai cunoscut, „Mercy”, acesta a fost primit cu un ropot de aplauze de către cei din public, care au fredonat alături de artistă refrenul molipsitor. Pe finalul piesei, ritmul acesteia a fost substituit cu cel al unei piese de referinţă a lui Michael Jackson – „Billie Jean”, Duffy aducând astfel un omagiu megastarului decedat în urmă cu mai puţin de 24 de ore.

Retrăgându-se de pe scenă, artista a fost chemată la bis de către publicul de pe plajă, ea revenind pentru a interpreta o ultimă piesă – „Distant Dreamer”.

La aproximativ 20 de minute după încheierea concertului, Duffy a venit în zona VIP, special amenajată de organizatorii evenimentului, unde i-a fost decernat Discul de platină din partea Universal Music România pentru vânzările albumului „Rockferry”. Distincţia i-a fost înmânată de către Ioana Feşnic, Managing Director al casei de discuri.

De asemenea, Duffy s-a întâlnit cu Julien Ducarroz, COO al Orange România, organizator al concertului, şi s-a reîntâlnit cu cântăreţul Cătălin Josan, pe care l-a cunoscut anul trecut, la un concert pe care l-a susţinut la Londra.

În zona VIP amenajată pe plaja H2O a fost prezentă şi Elena Băsescu, care a asistat la concertul artistei galeze.

După concert, Duffy a părăsit România, cu un avion privat care a decolat de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa.

Artista, care marţi a împlinit 25 de ani, cu doar trei zile înaintea concertului din România, a devenit celebră pe plan internaţional în 2008, ea obţinând anul acesta premiul Grammy pentru cel mai bun album pop şi alte trei Brit Awards - pentru cel mai bun debut, cea mai bună voce feminină şi cel mai bun artist britanic.

Concertul artistei face parte din seria evenimentelor muzicale Orange PrePay Party, începute în 2007, care au adunat până în prezent peste 60.000 de spectatori. Astfel, clienţii Orange au putut să o urmărească, în primăvara lui 2007, pe britanica Sophie Ellis-Bextor şi, în vara aceluiaşi an, pe Akon, ce a susţinut un concert pe plaja din Mamaia. De asemenea, seria de evenimente a continuat anul trecut cu un show susţinut de britanicele de la Sugababes la Bucureşti, pe stadionul Iolanda Balaş Söter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici