Duffy a început înregistrările pentru cel de-al doilea ei album

Cântăreaţa galeză Duffy va colabora cu Ahmir "Questlove" Thompson, toboşarul trupei Roots, şi cu veteranul compozitor Albert Hammond Sr pentru înregistrarea pieselor ce vor fi incluse pe cel de-al doilea ei material discografic.

29 afișări
Imaginea articolului Duffy a început înregistrările pentru cel de-al doilea ei album

Duffy a început înregistrările pentru cel de-al doilea ei album (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O sesiune de înregistrări de trei săptămâni a început deja la New York, iar Thompson şi Hammond vor compune noile piese ale artistei galeze. O sursă care a avut şansa de a asculta primele piese a declarat că "simţea că s-a născut în 1963" şi că noul material discografic semnat de Duffy va merge pe aceeaşi linie melodică cu albumul ei de debut, intitulat "Rockeferry", inspirat din muzica şi stilul lui Dusty Springfield, ce a fost lansat în 2007 şi a avut mare succes.

Thompson a compus deja câteva piese şi pentru cel de-al doilea album al cantautoarei Sara Bareilles. Hammond, tatăl lui Albert Hammond Jr., chitaristul trupei The Strokes, este compozitorul pieselor de succes "It Nevers Rains In Southern California" şi "To All The Girls I've Loved Before".

Cel de-al doilea material discografic semnat de Duffy, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, urmează să apară pe piaţă către sfârşitul anului 2010 şi va fi lansat de casa de discuri Mercury. Materialul ei de debut, "Rockeferry", a câştigat un premiu Grammy, impunându-se la categoria "cel mai bun album pop", şi s-a vândut în 848.000 de copii în Statele Unite ale Americii, potrivit Nielsen SoundScan. În Marea Britanie, "Rockeferry" a avut un succes şi mai mare, debutând direct pe prima poziţie în clasamentul albumelor, iar single-ul "Mercy" a stat cinci săptămâni pe primul loc în topurile muzicale.

Duffy a concertat şi în România, la Mamaia, în iunie anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici