Echipa de profesionişti din spatele telenovelei "Iubire şi onoare" este formată din 118 oameni

Telenovela "Iubire şi onoare", difuzată din această toamnă pe postul Acasă, este rodul muncii unei echipe formate din 118 oameni, aflaţi în spatele camerelor de luat vederi, care, de luni până vineri, de dimineaţa şi până noaptea târziu, muncesc pentru această producţie, informează postul TV.

422 afișări
Imaginea articolului Echipa de profesionişti din spatele telenovelei "Iubire şi onoare" este formată din 118 oameni

Echipa de profesionişti din spatele telenovelei "Iubire şi onoare" este formată din 118 oameni (Imagine: www.acasatv.ro)

Întreaga poveste a pornit de la un articol dintr-un ziar britanic, The Sunday Telegraph, citit de producătorul general Ruxandra Ion.

"De la articolul de ziar a început totul! Apoi cărţi, filme, ieşiri în Bucureşti, mii de cercetări pe internet, discuţii cu Amnesty International... A urmat creaţia. În multe zile, pentru că noi suntem oameni. Sorina Ungureanu şi Simona Macovei (scenariste), Iura Luncaşu, regizorul, Bianca Popescu (producător creativ) şi cu mine, am început să ne întâlnim şi să «batem câmpii». Aşa s-au născut Ilinca, Amir, familia emirului Hussein El Jisr, «gaşca de Dorobanţi» etc. Toate personajele din serial sunt pură ficţiune. Este posibil ca în timpul vizionării să vi se pară că anumite poveşti legate de personajele noastre sunt «trase de păr». Vă asigur că sunt inspirate din realitatea anului 2010".

Din echipa de profesionişti care se află în spatele telenovelei "Iubire şi onoare" fac parte şi Bianca Popescu, producător creativ, şi Alex Cseh, producător executiv.

"Telespectatorii vor fi cuceriţi de o poveste de iubire intensă şi foarte frumoasă, de o lume fascinantă, cu un parfum special, plină de muzică şi dans, bogăţie şi tradiţii care ne vor fermeca, indigna, cuceri. Dacă vom auzi de la telespectatori că au o problemă că nu se mai pot dezlipi de televizor de la 8 şi jumătate seara, înseamnă că ne-am atins scopul. Noi lucrăm împreună de mulţi ani şi cu fiecare proiect încercăm să facem lucruri mai bune, mai frumoase, învăţăm de la an la an mai multe. În acest an facem prima telenovela full HD şi suntem foarte mândri de asta. De la «Numai iubirea», prima telenovelă românească, acum am reuşit să facem prima telenovelă full HD din România, evident că suntem foarte încântaţi şi o să vedeţi imagini minunate, din toamna asta, numai Acasă", spune Bianca Popescu.

Regizorii Iura Luncaşu, Alex Fotea, Camelia Popa, Bogdan Dumitrescu, Adrian Tapciuc coordonează, zi de zi, zeci de oameni, de la operatori imagine până la scenografi sau tehnicieni de lumini. Alături de ei, scenaristele Simona Macovei şi Sorina Ungureanu vor aduce pe micul ecran, în această toamnă, o poveste despre iubire, trădare şi secrete bine păstrate.

Iura Luncaşu, coordonatorul echipei de regizori şi cel care a stat în spatele camerei de luat vederi la realizarea unor producţii foarte cunoscute telespectatorilor postului Acasă, crede că orice proiect aflat la debut este dificil. "Fiecare proiect a fost aparte, la fel este şi cel care se va difuza din toamnă, Acasă. În general, nu cred în reţete. Reţeta înseamnă şablon şi cred că ar fi o greşeala să gândesc aşa. Mă ghidez de fiecare dată după o poveste cu personaje stabilite, cu propria traiectorie şi investesc toate resursele pe care le am", spune Iura Luncaşu.

"Eu cred că poţi avea succes dacă ai o distribuţie bine aleasă, dacă povestea funcţionează şi este credibilă. Nu a fost uşor la filmările din Turcia pentru «Iubire şi onoare», dar ce a ieşit este spectaculos. Provocarea, pentru mine, este de fapt să reuşesc să îmi ating obiectivele pe care mi le setez. În cazul ăsta, să susţin o poveste care să placă şi să trezească dorinţa de vizionare".

Regizorul Alex Fotea îşi doreşte ca noua telenovelă "Iubire şi onoare" să îi conducă pe telespectatori într-o lume exotică şi mondenă, în egală măsură.

"Noi încercăm, pe lângă exotismul lumii arabe, să aducem în faţa telespectatorului o lume spumoasă, plină de viaţă, un soi de lume ideală în care nu trebuie să faci altceva decât să te distrezi. Să nu ridici un deget, să stai toată ziua şi să-ţi vină banii, să nu fie nevoie să munceşti pentru ei. La filmări ne amuzăm foarte tare, pentru că sunt multe momente foarte haioase şi situaţii cu care noi, cei din echipa, nu ne-am confruntat în viaţa de zi cu zi. Deşi pare simplu, e greu să redai statul degeaba, trebuie să ai multă imaginaţie", spune amuzat Alex Fotea.

Colegul lui, Bogdan Dumitrescu, a fost impresionat, încă de la primul contact, de exotismul celei mai recente producţii MediaPro Pictures. "Am fost foarte atras de universul arăbesc, care este exotic şi «miroase» frumos. Avem un fir epic rupt din realitate, crima de onoare, o practică reală care, cu siguranţă, va stârni sentimente controversate şi va naşte discuţii pentru că oamenii vor fi foarte curioşi să vadă realitatea. Tot ce ne dorim este să creăm personaje memorabile şi o poveste frumoasă", spune Bogdan Dumitrescu.

Adrian Tapciuc, regizorul secund al producţiei, mărturiseşte: "«Iubire şi onoare» este un proiect cu multe locaţii, multe exterioare, o echipă mare de actori, din fericire, însă, lucrăm de ceva timp împreună şi, tocmai de aceea, lucrurile merg foarte bine. Eu mă ocup de partea «mai mondenă» a producţiei, dar recunosc că mai trag cu ochiul şi la ce se întâmplă în lumea arabă".

De pregătirea actorilor şi de primul lor contact cu rolurile s-a ocupat regizoarea Camelia Popa. "Documentarea şi studiul individual pentru construcţia lumii arabe prezentă în telenovela noastră s-au făcut cu minuţiozitate şi maximum de atenţie. Detaliile sunt extrem de importante pentru constituirea atmosferei tipic musulmane, iar actorii au fost încântaţi de provocare şi şi-au asumat personajele mai repede şi mai bine decât ne aşteptăm. Cea mai mare provocare a acestui proiect este tocmai participarea şi implicarea telespectatorului în poveste, până la capăt".

Telenovela "Iubire şi onoare" mai beneficiază de aportul scenaristelor Simona Macovei şi Sorina Ungureanu, care au stat şi în spatele telenovelelor "Inimă de ţigan" şi "Regina". "Noi credem că televiziunea e o muncă de echipă. Nu poţi să fii de unul singur în meseria asta! Cine nu a înţeles că echipa e cheia succesului mai bine se duce acasă şi scrie romane în liniştea biroului. Noi suntem o echipă de 10 ani şi nu prea am dat greş până acum", spune Simona Macovei.

"Am început să ne documentăm în urmă cu aproape un an, din momentul în care am aflat că vom scrie despre o lume foarte diferită de a noastră. Simona şi cu mine avem principii de viaţă foarte asemănătoare, ne place să dezvoltăm pas cu pas povestea şi întotdeauna ne completăm foarte bine în procesul creativ. Nu suntem numai bune colege, suntem şi foarte bune prietene şi atunci când munceşti atât de mult e important să ştii că ai alături pe cineva care te cunoaşte şi are încredere în tine", spune Sorina Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici