VIDEO. Eclipsă de Soare, vizibilă azi în România. De unde poţi admira cel mai bine totul? Punctul maxim va fi atins dimineaţa

  • Duminică, 21 iunie, are loc o eclipsă de Soare
  • Aceasta va putea fi observată doar în faza ei parţială, mai ales în sud-estul ţării
  • Eclipsa începe în jurul orei 8.10 şi atinge punctul maxim la 8.30
7059 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Eclipsă de Soare, vizibilă azi în România. De unde poţi admira cel mai bine totul? Punctul maxim va fi atins dimineaţa

Eclipsă de Soare

Duminică dimineaţa vom putea fi martorii unei eclipse de Soare, dar numai în faza ei parţială, anunţă Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Eclipsa va începe în jurul orei 8.10, atingând maximul 20 de minute mai târziu, şi terminându-se la ora 9.00. Pentru ţara noastră, aceasta este o durată medie, de aproximativ 45 de minute.

Gradul în care Soarele va fi acoperit de către Lună va fi diferit în funcţie de locul din care este observat fenomenul, fiind mai mare în sud-estul ţării şi mai scăzut în nord-vest. Cel mai intens grad este prevăzut pentru Constanţa (6,4%), Brăila (4,8%), Galaţi (4,6%) şi Bucureşti (4,6%). 

Din cauza condiţiilor şi a slabei acoperiri, ar putea fi destul de dificil să vedem de acasă evenimentul astronomic.

CITEŞTE AICI: SOLSTIŢIU DE VARĂ 2020: Tradiţii şi obiceiuri în cea mai lungă zi din an

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici