Eclipsă totală de Lună - vizibilă în America, Asia şi Australia

O eclipsă totală de Lună va fi vizibilă, marţi, într-o zonă care va cuprinde coasta vestică a Statelor Unite, estul Asiei, Noua Zeelandă şi coasta estică a Australiei, potrivit astronomilor, transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Eclipsă totală de Lună - vizibilă în America, Asia şi Australia

Eclipsă totală de Lună - vizibilă în America, Asia şi Australia

Fenomenul nu va fi vizibil din Europa, Asia occidentală şi Africa, indică astronomii.

Marţi, în jurul orei 07.53 GMT, Luna va intra în conul de penumbră al Terrei, după care vor urma fazele de eclipsă parţială, în jurul orei 08.51 GMT, şi de eclipsă totală, când satelitul se va aşeza în aceeaşi linie cu Pământul şi Soarele.

Această fază, în care Luna, care teoretic ar trebui să devină neagră, capătă culoarea roşie din cauza refracţiei luminii solare de către atmosfera terestră, va începe în jurul orei 09.52 GMT şi se va încheia în jurul orei 11.22 GMT.

Fenomenul va continua cu o eclipsă parţială şi apoi cu reintrarea Lunii în conul de penumbră al Terrei şi se va încheia în jurul orei 12.23 GMT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici