Elefantul de dimensiunea unui şobolan a fost redescoperit după 50 de ani de la dispariţie

  • Elefantul din specia „Somali sengi“ are dimensiunea unui şobolan.
  • Micuţul elefant este cunoscut pentru rapiditate, deoarece aleargă cu 30 de km/oră.
  • Elefantul era dat dispărut de 50 de ani.
1859 afișări
Imaginea articolului Elefantul de dimensiunea unui şobolan a fost redescoperit după 50 de ani de la dispariţie

Profimedia

Nu o să-ţi vină să crezi, dar este chiar un elefant - unul de dimensiunea şobolanului, căruia oamenii de ştiinţă îi pierduseră urma de 50 de ani. El a fost redescoperit în Cornul Africii, scrie The Guardian.
 
Elefantul din specia „Somali sengi“ poate alerga cu aproximativ 30 km/h şi trage pe „trompa“ minusculă furnicile. El nu a mai fost analizat de cercetători din 1968. Oamenii de ştiinţă l-au descoperit după ce în 2019 au plecat pe urmele lui, urmând sfaturile localnicilor din regiune, dar nu în Somalia, unde au fost făcute cercetările anterioare, ci în Djibouti. Localnicii au putut identifica creatura din fotografii vechi cu Houssein Rayaleh, de la Asociaţia Djibouti Nature.
 
Ce au făcut cercetătorii pentru a-l găsi? Ei bine, echipa de oameni de ştiinţă a pus peste 1000 de capcane cu unt de arahide, fulgi de ovăz şi drojdie în diverse locaţii în care ar fi putut fi animalul. Au prins un astfel de elefant în prima capcană aşezată într-o zonă uscată, stâncoasă, acesta fiind identificat datorită porţiunii de blană de pe coada lui, care îl distinge de alte specii de sengi. În total, capcanele au atras 12 elefănţei. Analiza ADN a arătat că elefanţii somali sengi sunt înrudiţi cu alţi sengi care trăiesc în Maroc sau Africa de Sud. 
 
„A fost uimitor. Când am deschis prima capcană şi am văzut micuţul fir de păr de pe vârful cozii, ne-am uitat unul la altul şi nu ne-a venit să credem“, povesteşte Steven Heritage, un om de ştiinţă de la Duke University din SUA. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu o să-ţi vină să crezi, dar este chiar un elefant, unul de dimeniunea şobolanului 🐘🐭, căruia oamenii de ştiinţă îi pierduseră urma de 50 de ani. El a fost redescoperit în Cornul Africii. Elefantul din specia „Somali sengi“ poate alerga cu aproximativ 30 km/h şi trage pe „trompa“ minusculă furnicile. El nu a mai fost analizat de cercetători din 1968. Oamenii de ştiinţă l-au descoperit după ce în 2019 au plecat pe urmele lui, urmând sfaturile localnicilor din regiune, dar nu în Somalia, unde au fost făcute cercetările anterioare, ci în Djibouti. Localnicii au putut identifica creatura din fotografii vechi cu Houssein Rayaleh, de la Asociaţia Djibouti Nature. 📸 Sursa foto: Profimedia #elefant #sobolan #animale #somalisengi #cornulafricii #oamenidestiinta #natura #news #mediafax

O postare distribuită de Mediafax.ro (@mediafax_ro) pe

Aug 18, 2020 la 7:56 PDT

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici