Ellen DeGeneres a primit o stea pe Walk of Fame

Prezentatoarea de televiziune americană Ellen DeGeneres a primit o stea pe Bulevardul Gloriei - Walk of Fame - din Hollywood, într-o ceremonie care a avut loc marţi, la Los Angeles.

197 afișări
Imaginea articolului Ellen DeGeneres a primit o stea pe Walk of Fame

Ellen DeGeneres (Imagine: Mediafax Foto/ AFP)

Aceasta este cea de-a 2.477-a stea de pe Walk of Fame şi este amplasată la intersecţia dintre Hollywood Boulevard şi Vine Street. Reprezentanţii Camerei de comerţ şi industrie din Los Angeles acordă astfel de stele pentru a le onora pe acele celebrităţi care au contribuit la dezvoltarea industriei de divertisment americane.

La ceremonia de dezvelire a stelei dedicate celebrei prezentatoare TV au fost prezente alte două nume sonore din televiziunea americană: Ryan Seacrest, moderatorul emisiunii "American Idol", şi Jimmy Kimmel, realizatorul şi prezentatorul talk show-ului care îi poartă numele.

La eveniment a fost prezentă şi partenera de viaţă a prezentatoarei americane, actriţa americană Portia De Rossi.

Ceremonia a avut loc cu doar şase zile înainte de debutul celui de-al zecelea sezon al emisiunii "The Ellen DeGeneres Show", care a fost recompensată de-a lungul anilor cu numeroase premii Daytime Emmy.

Ellen DeGeneres, prima vedetă din televiziunea americană care a dezvăluit în direct că este lesbiană, în 1997, va primi totodată, pe 22 octombrie, cel mai prestigios premiu de comedie din industria de divertisment din Statele Unite - Mark Twain Prize for American Humor pe 2012.

Născută în New Orleans, Ellen Degeneres şi-a început cariera într-un club de comedie din oraşul ei natal. În 1982, înregistrarea video a unui spectacol al ei i-a adus titlul de cea mai amuzantă femeie din America. În 1986, Ellen Degeneres a apărut în "The Tonight Show" şi a devenit prima femeie-artist de comedie invitată de Johnny Carson în acea emisiune.

În urmă cu 15 ani - cu puţin timp înainte de înfiinţarea premiului Mark Twain -, Ellen DeGeneres a anunţat că este lesbiană, pozând pe coperta revistei Time şi în direct, în sitcomul ei "Ellen", în faţa a peste 46 de milioane de telespectatori. Popularul show TV a început să piardă din audienţă şi a fost anulat un an mai târziu. DeGeneres a spus, în acea vreme, că postul ABC s-a lăsat cuprins de frică şi a abandonat emisiunea. Vedetei americane i s-a reproşat faptul că era "prea gay" şi că şi-a construit cariera prin impunerea unei "agende gay" în programul emisiunii sale.

Anularea sitcom-ului şi sentimentul de respingere socială au determinat-o pe DeGeneres să dezvolte o depresie profundă.

Sitcom-ul "Ellen" a deschis însă calea pentru alte emisiuni care au reuşit să depăşească tabuurile referitoare la personajele gay. Astfel au apărut "Will and Grace", "Glee", "Modern Family" şi multe altele.

Ellen DeGeneres a revenit însă în actualitate cu roluri în filme şi s-a remarcat în animaţia "În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo", în care a asigurat vocea pentru unul dintre personajele principale. Ea a devenit apoi realizatoarea şi prezentatoarea propriului show TV - "The Ellen DeGeneres Show" -, a scris cărţi care au ajuns bestseller şi a făcut parte din juriul emisiunii "American Idol", care se bucură de o mare audienţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici