Elvis Presley, comemorat de mii de fani la 33 de ani de la moartea sa

Mii de fani s-au reunit, duminică, în celebra Graceland din Memphis, în statul american Tennessee, pentru a participa la o ceremonie specială organizată cu ocazia celei de-a 33-a comemorări a morţii cântăreţului Elvis Presley, informează france24.com.

77 afișări
Imaginea articolului Elvis Presley, comemorat de mii de fani la 33 de ani de la moartea sa

Elvis Presley, comemorat de mii de fani la 33 de ani de la moartea sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elvis Presley, supranumit "regele rock 'n' roll-ului", a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Mii de fani din lumea întreagă ai cântăreţului au participat în noaptea de duminică spre luni la o ceremonie specială, în timpul căreia au aprins lumânări şi au depus buchete de flori în faţa mormântului lui Elvis Presley. Aceeaşi criptă funerară adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale părinţilor cântăreţului - Vernon şi Gladys - şi ale bunicii sale, Minnie Mae.

În timpul acestei acţiuni, organizată sub forma unei procesiuni funerare, fanii lui Elvis Presley au intonat câteva dintre hiturile cântăreţului, precum "If I Can Dream" şi "Fools Rush In".

Procesiunea din noaptea de duminică spre luni a reprezentat punctul culminant dintr-o serie de acţiuni comemorative, desfăşurate pe parcursul săptămânii trecute, în timpul cărora au fost organizate concursuri de interpretare, întâlniri între membrii fan-cluburilor Elvis Presley şi proiecţii de filme în care starul american a interpretat rolul principal. Tot în cadrul acestei serii de evenimente, fanii au putut discuta cu fotografii, compozitorii şi prietenii lui Elvis Presley, în timpul unor întruniri speciale, la care a participat şi Joe Esposito, unul dintre amicii starului.

Un concert în memoria cântăreţului american Elvis Presley, care ar fi împlinit 75 de ani în 2010, va avea loc în Hyde Park din Londra pe 12 septembrie, au anunţat recent reprezentanţii BBC Radio 2. Concertul "Elvis Forever" va fi prezentat de Chris Evans, un popular moderator de radio din Marea Britanie, şi va fi difuzat live de postul BBC Radio 2. Potrivit organizatorilor, la acest eveniment vor participa "unele dintre numele mari din muzica pop şi rock", care vor interpreta piese celebre lansate de Elvis Presley. Artiştii care vor cânta în cadrul show-ului din acest an vor fi anunţaţi în viitorul apropiat, iar spectacolul se va încheia printr-un uriaş foc de artificii.

Chiar dacă nu a fost primul muzician care a combinat blues-ul, muzica afro-americanilor inspirată din ritmurile foştilor sclavi, cu muzica country, a albilor, Elvis Presley este considerat unul dintre pionierii muzicii rock, odată cu lansarea hitului său din 1956 - "Heartbreak Hotel".

Cu un fizic seducător şi carismă, devenit celebru pentru mişcarea lascivă a şoldurilor, care i-a adus porecla de "Elvis the pelvis", cântăreţul a fost adulat de o întreagă generaţie postbelică, care dorea să spargă limitele convenţiilor sociale.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, Albul care cânta ca un Negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot.

Ca şi Michael Jackson, o altă legendă mondială a muzicii, decedat în iunie 2009, Elvis Presley este artistul care a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard). De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici