Eminem stârneşte controverse puternice, cu un single ale cărui versuri vorbesc despre viol

Rapperul Eminem a generat încă o dată controverse puternice în rândul societăţii civile americane, după ce a înregistrat alături de Dr. Dre, pentru coloana sonoră a unui film biografic despre grupul NWA, intitulat "Straight Outta Compton", un single ale cărui versuri vorbesc despre viol.

599 afișări
Imaginea articolului Eminem stârneşte controverse puternice, cu un single ale cărui versuri vorbesc despre viol

Eminem / Marshalll Mathers (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit contactmusic.com, single-ul care include acel vers se intitulează "Medicine Man".

"Nimeni nu e în siguranţă/ Necredincioşilor, chiar nu e niciuna/ Eu le fac să juiseze chiar şi pe târfele pe care le violez", este versul care a generat aceste controverse şi un val de critici şi proteste în societatea civilă americană.

Single-ul face parte din coloana sonoră a unui film ce prezintă ascensiunea unui grup de cântăreţi rap.

Karen Ingala Smith, directoarea Nia Project, o fundaţie de caritate care militează împotriva violurilor, a declarat pentru publicaţia britanică The Guardian că noul single al rapperului Eminem promovează violenţa domestică împotriva femeilor şi le dezonorează pe victimele violenţelor sexuale.

Eminem a lansat de-a lungul carierei sale opt albume de studio, care s-au vândut în peste 115 de milioane de exemplare în toată lumea. Artistul american a fost recompensat cu numeroase premii importante, inclusiv 15 premii Grammy şi un premiu Oscar. După ce şi-a făcut debutul în actorie, în 2002, cu rolul din "8 Mile", pentru care a fost lăudat de criticii de specialitate, Eminem a preferat să se concentreze asupra carierei sale de muzician. Albumul "Recovery" a fost discul cu cele mai mari vânzări din Statele Unite ale Americii în anul 2010.

Cel mai recent album se intitulează "The Marshall Mathers LP 2" şi a fost lansat pe piaţă în anul 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici