Emma Thompson va juca din nou rolul avocatei Gareth Peirce, într-un thriller produs la Hollywood

Actriţa britanică Emma Thompson va interpreta din nou rolul avocatei şi activistei pentru drepturile omului Gareth Peirce - pe care l-a jucat în drama "In the Name of the Father", din 1993 - într-un thriller intitulat "Secret Evidence", ce va fi produs la Hollywood.

112 afișări
Imaginea articolului Emma Thompson va juca din nou rolul avocatei Gareth Peirce, într-un thriller produs la Hollywood

Emma Thompson (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Filmul va fi produs de J. Todd Harris, producătorul peliculei "Copiii sunt bine-merci/ The Kids Are Alright", în colaborare cu 2B Pictures şi South Creek Pictures, informează screendaily.com.

Cu o acţiune plasată în Orientul Mijlociu şi la Londra, drama "Secret Evidence" prezintă povestea unui tânăr cuplu britanic prins în războiul contra terorismului, care apelează la personajul interpretat de Emma Thompson pentru a-l elibera din închisoare pe unul dintre ei.

Luptând pentru eliberarea iubitului ei, personajul feminin din film se regăseşte alături de familia ei în centrul unor "atacuri" ale serviciilor secrete ale guvernului britanic.

Emma Thompson a fost nominalizată la Oscar pentru precedenta ei interpretare a activistei Gareth Peirce, avocata presupuşilor terorişti irlandezi din mult lăudata dramă "În numele tatălui/ In the Name of the Father", regizată de Jim Sheridan în 1993.

Filmul va fi regizat de cineastul canadian Nicholas Racz, care a şi scris scenariul acestui proiect cinematografic în colaborare cu Cerie Bullivant. Filmările vor debuta în toamna acestui an.

Cerie Bullivant s-a inspirat din propria experienţă de viaţă în scrierea scenariului, după ce a petrecut doi ani în regim de arest la domiciliu, întrucât guvernul britanic l-a suspectat de terorism. Acuzaţiile nu au fost niciodată probate, iar Bullivant a fost apărat la proces de avocata Gareth Peirce.

Gareth Peirce, care a refuzat titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1999, a absolvit cursurile Universităţii Oxford şi London School of Economics şi a devenit celebră după ce a apărat în instanţă, în mai multe procese intens mediatizate, o serie de persoane cu origini irlandeze şi musulmane, care erau acuzate de terorism. Printre clienţii ei celebri se află gruparea The Birmingham Six, familia lui Jean Charles de Menezes, Moazzam Begg şi Julian Assange.

Emma Thompson, în vârstă de 52 de ani, a obţinut premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1993, pentru rolul din "Întoarcere la Howard's End", şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului "Raţiune şi simţire" de Jane Austen.

Thompson este printre puţinii actori de la Hollywood care au fost nominalizaţi la Oscar pentru un rol principal şi un rol secundar, în acelaşi an - 1994, pentru două producţii diferite. În cazul Emmei Thompson este vorba despre rolul principal din "Rămăşiţele zilei" şi de rolul secundar din "În numele tatălui".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici