Eurovision 2011: Prima semifinală are loc în această seară. Vezi ţările participante

Prima semifinală a celei de-a 56-a ediţii a concursului muzical Eurovision va avea loc marţi seară, în oraşul Düsseldorf din Germania, începând de la ora locală 21.00 (22.00, ora României, n.r.), reprezentantul Franţei fiind considerat favorit la casele de pariuri, informează site-ul evenimentului.

493 afișări
Imaginea articolului Eurovision 2011: Prima semifinală are loc în această seară. Vezi ţările participante

Eurovision 2011: Prima semifinală are loc în această seară. Vezi ţările participante (Imagine: www.eurovision.tv)

Cele 19 ţări care vor evolua în prima semifinală, marţi, sunt, în ordinea intrării în concurs, Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elveţia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croaţia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaijan şi Grecia. Piesele lor vor putea fi votate de telespectatorii din aceste ţări, la care se adaugă şi cei din Marea Britanie şi Spania, două dintre cele cinci ţări mari calificate direct în finală.

Dintre cei 19 artişti care vor cânta în seara de marţi pe scena din Düsseldorf Arena, 10 vor merge mai departe în finala concursului Eurovision, pe baza unei decizii în care ponderea voturilor exprimate de experţi este egală cu ponderea voturilor exprimate de juriile naţionale din fiecare ţară.

Potrivit site-ului oficial, juriul experţilor a votat deja, luni, în cadrul celei de-a doua repetiţii generale, pe baza performanţelor artistice ale participanţilor, însă rezultatele nu au fost anunţate. Televotingul va avea loc în timpul spectacolului live, odată cu începerea primei semifinale.

Telespectatorii din toate cele 19 ţări din prima semifinală vor putea să voteze, alături de cei din Marea Britanie şi Spania. După exprimarea voturilor, ele vor fi centralizate, iar ţările calificate pentru finala Eurovision vor fi anunţate prin deschiderea unor plicuri virtuale într-o ordine aleatorie.

Cea de-a doua semifinală, în cadrul căreia va concura şi România, va avea loc în seara de 12 mai. România va fi reprezentată de trupa Hotel FM, cu piesa "Change".

Primele 10 ţări din fiecare semifinală, alături de ţara gazdă - Germania - şi de cele patru ţări mari care evoluează, în mod tradiţional, direct în finală (Spania, Italia, Marea Britanie şi Franţa) vor concura în finala din 14 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici