EUROVISION 2012: Astăzi are loc cea de-a doua SEMIFINALĂ. Ce ţări intră în concurs - VIDEO

Cea de-a doua semifinală a concursului EUROVISION 2012 va avea loc în această seară, la Baku, în Azerbaidjan. Trupa Mandinga, reprezentanta României, s-a calificat în finala concursului, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi, de prima semifinală.

2556 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2012: Astăzi are loc cea de-a doua SEMIFINALĂ. Ce ţări intră în concurs - VIDEO

EUROVISION 2012: Astăzi are loc cea de-a doua SEMIFINALĂ. Ce ţări intră în concurs - VIDEO

Membrii formaţiei îşi propun să facă un spectacol perfect în finală, obiectivul lor fiind să ajungă între primele cinci ţări în topul final al competiţiei.

Deşi solista formaţiei MANDINGA, Elena Ionescu, a avut nişte probleme cu casca, trupa românească, care a participat în concurs cu piesa "Zaleilah" (compozitor Costi Ioniţă), a reuşit să treacă cu bine de semifinala Eurovision 2012 de marţi.

De altfel, AFP scria, marţi, că România se numără printre ţările favorite la ediţia de anul acesta a Eurovision, alături de Rusia, Italia, Serbia şi Marea Britanie.

Cele 18 ţări care au evoluat în prima semifinală EUROVISION 2012, marţi, pe scena Crystal Hall de la Baku, au fost, în ordinea intrării în concurs: Muntenegru, Islanda, Grecia, Letonia, Albania, România, Elveţia, Belgia, Finlanda, Israel, San Marino, Cipru, Danemarca, Rusia, Ungaria, Austria, Moldova şi Irlanda.

În afară de România, în semifinala de marţi s-au mai calificat Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

Cei 10 finalişti au fost desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură.

EUROVISION va continua joi, cu a doua semifinală, când vor concura, în ordinea tragerii la sorţi: Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia şi Herţegovina, Lituania.

Ţările calificate direct în finală sunt Marea Britanie, Franţa, Italia, Azerbaidjan, Spania şi Germania.

Finala Eurovision 2012 va avea loc sâmbătă, de la ora 22.00 (ora României).

1. Serbia - Zeljko Joksimovic - Nije Ljubav Stvar


2. Macedonia - Kaliopi - Crno I Belo

3. Olanda - Joan Franka - You And Me

4. Malta - Kurt Calleja - This Is The Night

5. Belarus - Lightsound - We Are The Heroes

6. Portugalia - Filipa Sousa - Vida Minha

7. Ucraina - Gaitana - Be My Guest

8. Bulgaria - Sofi Marinova - Love Unlimited

9. Slovenia - Eva Boto - Verjamem

10. Croatia - Nina Badrić - Nebo

11. Suedia - Loreen - Euphoria

12. Georgia - Anri Jokhadze - I'm A Joker

13. Turcia - Can Bonomo - Love Me Back

14. Estonia - Ott Lepland - Kuula

15. Slovacia - Max Jason Mai - Don't Close Your Eyes

16. Norvegia - Tooji - Stay

17. Bosnia - Maya Sar - Korake Ti Znam

18. Lituania - Donny Montell - Love Is Blind

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici