Evenimente programate de Dragobete, de la film la concerte cu temă

Evenimentele programate de Dragobete deschid o mulţime de posibilităţi pentru spectatorii ultimului weekend de februarie, de la film la concerte cu temă dedicată sărbătorii din ziua 24 a celei de-a doua luni a anului.

537 afișări
Imaginea articolului Evenimente programate de Dragobete, de la film la concerte cu temă

Evenimentele programate de Dragobete, de la film la concerte cu temă

Filmul care a făcut senzaţie în cinematografe la lansarea de Ziua Îndrăgostiţilor, comedia "Oh, Ramona!", de Cristina Jacob, rămâne opţiunea de bază pentru programul de gen al cinematografelor şi pentru sărbătoarea sentimentală autohtonă.

În ajun de Dragobete, în J'ai Bistrot din Bucureşti, sunt invitaţi la pupitrul de DJ "bandiţii" Craioveanu & Nicolai. Bogdan Nicolai ne-a mai încântat şi iarna trecută cu muzicile din playlist-ul său, ritmuri de hip-hop, funk, r&b, neo soul, reggae. Craioveanu Vlad a semnat cu prezenţa în toamna anului trecut în grădina J'ai la Silent Party, pe canalul roşu, cu multe melodii eclectice. Hai să vedem ce muzici scot la înaintare.

Duminică, trupa Hara îşi susţine cântarea de Dragobete în Berăria H. Clujenii vin în Herăstrău de la ora 20.00, cu piese lente, ca "Mai frumoasă" sau "Mai stai", dar şi cu ritmuri care animă dans, cum sunt "Nu-mi mai pasă", "Totaya Ye" şi "Cine".

Teatrelli a pregătit un program special de Dragobete: un concert care aduce pe scenă muzica trupei Urma, în aranjamente semnate de Simona Strungaru. Evenimentul are loc duminică, de la ora 19.00.

Spectacolul "Dragostea celor trei portocale", produs în această stagiune de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul "Stela Popescu", va fi prezentat într-un nou spaţiu, la Sala Gloria, duminică, de la ora 19.00.

Muzeul Municipiului Bucureşti invită publicul, duminică, de la ora 19.00, la concertul "Dar Muzical de Dragobete", cu soprana Arlinda Morava şi Bucharest Ladies Cvintet.

Un Concert de Dragobete e programat duminică, de la ora 17.00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR). Protagonişti sunt interpreta de muzică veche Doina Lavric Parghel şi actorul Vlad Rădescu, la sediul din Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). De asemenea, de-a lungul întregii zile, cu ajutorul muzeografilor, MNLR vizitatorii pot descoperi poveştile de iubire ale scriitorilor români.

Doi iepuri dintr-un foc vor să prindă cei care organizează "Drago-mărţişor" în Vintage Pub din Centrul Vechi. La târgul care uneşte şi sărbătoarea românească a iubirii – Dragobetele, cât şi tradiţionalul Mărţişor, vin creatorii de produse handmade unice. Aceştia vor pune pe tarabe accesorii, broşe, bijuterii, tablouri, decoraţiuni şi haine pentru cadourile de primăvară. Târgul este deschis duminică, între orele 12.30 şi 19.30, iar intrarea este gratuită.

Taraful de la Clejani a rezervat sala Baroq a centrului Boema din Târgovişte pentru o "Petrecere de Dragobete", sâmbătă, de la ora 23.00.

La Cluj-Napoca, cei de la Holograf îşi cântă duminică, de la 22.30, la Casa de Cultura a Studenţilor, hiturile "Să nu-mi iei niciodată dragostea", "Ochii tăi", "Vine o zi", "Şi băieţii plâng câteodată" şi "Ţi-am dat un inel", pentru un Dragobete care acoperă mai bine de 40 de ani petrecuţi pe scenă.

Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici