Expoziţie itinerantă dedicată lui Michael Jackson

Compania spaniolă Musealia, care a organizat în trecut expoziţia dedicată Titanicului, a anunţat că se află în negocieri cu administratorii averii lui Michael Jackson pentru organizarea unei expoziţii cu obiecte ce i-au aparţinut starului, ce va face înconjurul lumii.

483 afișări
Imaginea articolului Expoziţie itinerantă dedicată lui Michael Jackson

Expoziţie itinerantă dedicată lui Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această expoziţie va prezenta 120 de obiecte care au aparţinut regretatului "Rege al muzicii pop", decedat pe 25 iunie, dar şi numeroase fotografii şi o scenă reconstituită, a declarat Jesus Ferreiro, directorul companiei spaniole.

"Negocierile sunt foarte complicate, dar cred că putem să ajungem la un acord", a adăugat Jesus Ferreiro.

Compania Musealia, al cărei sediu general se află în oraşul San Sebastian din nordul Spaniei, a organizat o expoziţie consacrată obiectelor recuperate după naufragiul transatlanticului Titanic, care a fost admirată de peste 28 de milioane de persoane din lumea întreagă, după inaugurarea ei, în anul 2000.

Jesus Fereiro a iniţiat, pe 13 iulie, negocierile cu avocatul John Branca, unul dintre administratorii averii cântăreţului american.

Negocierile privind aspectele financiare vor continua după ce judecătorul Mitchell L. Beckloff, de la Curtea Superioară din Los Angeles, cel care supraveghează chestiunile juridice legate de averea regretatului Michael Jackson, va aproba organizarea acestei expoziţii.

Preţul biletului de intrare va fi de 23 de dolari (16 euro), iar moştenitorii lui Michael Jackson vor obţine jumătate din beneficii.

Ceremonia funerară în memoria lui Michael Jackson

Compania AEG Live, promotorul concertelor londoneze care ar fi trebuit să marcheze revenirea pe scenă a celebrului cântăreţ, doreşte şi ea să organizeze o expoziţie itinerantă cu obiecte ce i-au aparţinut lui Michael Jackson.

În urma unor neînţelegeri dintre administratorii averii starului şi mama acestuia, Katherine Jackson, judecătorul Beckloff a amânat pentru vineri decizia referitoare la proiectul companiei AEG Live.

Katherine Jackson nu pare să se opună organizării unei expoziţii, însă doreşte ca mai multe companii să concureze pentru obţinerea drepturilor de a organiza o astfel de expoziţie.

Pe 7 august, judecătorul Mitchell Beckloff a aprobat contractul dintre administratorii averii Jackson, AEG Live şi Columbia Pictures, o diviziune a Sony Corp., pentru realizarea unui film ce va fi lansat pe 30 octombrie şi în care vor fi prezentate imaginile cu ultimele repetiţii ale celebrului cântăreţ.

Acelaşi judecător a aprobat, luni, contractele de merchandising semnate de administratorii averii lui Michael Jackson şi Bravado International Group, o divizie a Universal Music Group, deţinută de Vivendi SA.

Executorii testamentului lui Michael Jackson, prieteni de mulÅ£i ani ai starului, avocatul John Branca şi producătorul muzical John McClain, au declarat că aceste contracte vor genera multe milioane de dolari pentru fondul care administrează averea cântăreţului.

Musealia, o companie înfiinţată în 2000, are la activ o altă expoziţie ce s-a bucurat de un succes deosebit pe plan mondial, una care a recreat o călătorie în interiorul corpului uman.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. Cauzele morţii sale ar putea fi asociate cu dependenţa acestuia de medicamente calmante şi antidepresive, potrivit poliţiei din Los Angeles, care se ocupă de anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici