Familia cântăreţului Michael Jackson solicită compensaţii de 40 miliarde dolari de la compania AEG

Familia cântăreţului Michael Jackson, decedat în iunie 2009, solicită compensaţii de aproape 40 de miliarde de dolari de la organizatorul de concerte AEG.

396 afișări
Imaginea articolului Familia cântăreţului Michael Jackson solicită compensaţii de 40 miliarde dolari de la compania AEG

Katherine Jackson (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit TMZ.com, Katherine Jackson, mama "regelui muzicii pop", şi cei trei copii ai acestuia - Prince, Paris şi "Blanket" - doresc să primească 10 miliarde de dolari drept compensaţii pentru veniturile pe care starul american le-ar fi încasat din seria de 50 de concerte pe care acesta trebuia să le susţină la sala O2 din Londra, începând din iulie 2009. Familia Jackson solicită de la AEG şi alte despăgubiri, în valoare de 30 miliarde de dolari, informează site-ul revistei New Musical Express.

Procesul familiei Jackson cu AEG, organizatorul concertelor care urmau să asigure revenirea starului american în prim-planul muzicii pop, va începe pe 2 aprilie, la Los Angeles.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, la Los Angeles, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea acestei serii de concerte. Michael Jackson a murit în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.

Deşi utilizarea propofolului este restricţionată la spitale şi clinici medicale, Conrad Murray a acceptat să îl administreze intravenos pacientului său, care avea nevoie de somn. În acel moment, cântăreţul se plângea că este extenuat din cauza repetiţiilor intense pentru cele 50 de concerte programate la Londra. Persoanele care au cumpărat bilete la acele concerte şi-au primit banii înapoi de la compania AEG în 2009.

Potrivit presei americane, AEG va contesta suma de 40 de miliarde de dolari, urmând să spună cel mai probabil că este nerealistă, întrucât cariera lui Michael Jackson era în declin în momentul programării acelor concerte.

După moartea cântăreţului Michael Jackson, administratorii fondului care se ocupă de averea starului au obţinut venituri de circa 1 miliard de dolari, însă mare parte din această sumă a fost folosită pentru a achita datoriile artistului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici